Wpis z mikrobloga

@Drakii: bo żeby mieć pokrycie musiałby współpracować z bankami ? żeby ludzie mu mogli wpłacać te miliardy dolarów? śmiali się już z tego że gdyby bitfinex rzeczywiście przeniósł taką ilość kasy do jakieś panamy czy innego zadupia, to by to się musiało odbić w agregatach m1 czy m0 publikowanych przez banki centralne kraju a się nie odbiło...
  • Odpowiedz
o ile sobie przypominam kiedyś używałeś argumentu że bitfinex jest legit, bo audyt zrobił jakiś były szef FBI czy innego NSA xD

@atari_XE: No jest legit. Wytłumacz mi skąd mili pieniądze na wykupienie tetherów które spalili? Idealnie to się pokrywa że zbieraniem ich depozytów.

https://www.wykop.pl/wpis/36865231/i-znow-zaczyna-sie-zalosne-jeczenie-o-pompowanie-k/

Taki ciemny jesteś? Tether jest poza kontrolą USA. To sposób na ominiecie nadzoru przy handlu za pomocą USD. Chcesz kontrolowanego stablecoina USD? Masz ich pełno
  • Odpowiedz
total supply 2 580 057 493 USDT

a było więcej

@atari_XE: Teraz. Ile było podczas transfru?

Robienie tetherów bez pokrycia to byłby największy idiotyzm świata krypto. Nie ma sensu tracić na ciebie czasu.
  • Odpowiedz
@cyborgkombat: DAI jest skomplikowane,samo DAI ma swoją cenę, w środku siedzi ETH ze swoją ceną i jeszcze powiązane do czegoś zewnętrzego, i weż przewidź tego cenę...
to nie dla mnie aż taki dobry nie jestem, ale nie powiem jak o tym przeczytałem kiedyś to poczułem motyle w brzuchu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@atari_XE: te CDP są super sprawą, potem jest jeszcze compound.finance czyli praktycznie lokata na ethereum, pożyczasz DAI i dostajesz kilka procent rocznie (w zależności od zapotrzebowania). Czytałem jeszcze o short token bazującym na DAI - pozycja short na Ethereum w tokenie.
  • Odpowiedz