Aktywne Wpisy

Teuvo +48
ciekawe czy gdzieś za 15-20 lat w odpowiedzi na epidemię samotności, gdy ai będzie o wiele bardziej rozwinięte niż obecnie, stworzą takie urządzenie wielkości komputera które będzie się stawiało w odpowiednim miejscu w pokoju, np. na stole i ono będzie potrafiło wykryć że człowiek wszedł do pokoju i wygenerować w miarę wyraźny hologram jakiejś postaci, która będzie inteligenta, będzie posiadała pamięć i będzie można z nią normalnie rozmawiać na co dzień
takie
takie

Minieri +233
Zieliński #ladnygol, Inter - Juventus 3:2
Mirror: https://streamin.link/v/432689f8
#golgif #golgifpl #mecz #inter #juventus #seriea #derbyditalia
Mirror: https://streamin.link/v/432689f8
#golgif #golgifpl #mecz #inter #juventus #seriea #derbyditalia
źródło: ezgif-530f31f2e9ccbe49
Pobierz

Tytuł: Blask fantastyczny
Autor: Terry Pratchett
Gatunek: fantasy
★★★★★★★★★★
Proszę nie zwracać uwagi na liczbę gwiazdek - jakiekolwiek takie systemy oceniania są dla mnie niemiarodajne, więc nie zamierzam z tego skorzystać. ; )
„Blask fantastyczny” to przedłużenie tego, co można spotkać w „Kolorze magii”. Ci sami bohaterowie, czyli nieudolny mag Rincewind, którego najbardziej rozwiniętymi umiejętnościami jest reagowanie strachem na każdą sytuację oraz ucieczka, Dwukwiat, ekscentryczny i obrzydliwie bogaty turysta, który zachwyca się wszystkim tym, o czym wcześniej mógł jedynie przeczytać oraz niezapomniany i nieodłączny (nie zawsze) Bagaż - kufer wykonany z myślącej gruszy.
Czytałem i słyszałem opinie, żeby zacząć czytanie serii (albo chociażby cyklu o Rincewindzie) właśnie od drugiej części, a „Kolor magii” przeczytać dopiero po „Blasku”, ale szczerze mówiąc nie zauważyłem jakiejś znaczącej różnicy. Nie ukrywam, że pewnie spowodowane to jest zauroczeniem stylem Pratchetta.
Humor i nawiązania do baśni, bajek, ogółem popkultury można spotkać na praktycznie każdej stronie. Może ciut przesadzam, ale naprawdę takie odniosłem wrażenie. Wyśmiewanie stereotypów fantasy to też fajna sprawa - chociażby parodia Conana Barbarzyńcy to dobry powód, żeby zapoznać się z tą powieścią.
#bookmeter #czytajzwykopem #czytanie #ksiazki #ksiazka #literatura #fantasy #fantastyka
#bookmeter
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik
źródło: comment_11mOPyLWMhroIdInISVyNUdKCWzViRAW.jpg
PobierzJak robię sobie chwilę przerwy w czytaniu Świata Dysku i wracam do niego po dłuższym czasie, to czuję się jak bym odwiedzał starych znajomych (szczególnie po powrocie to tomów ze Strażą Nocną).