Wpis z mikrobloga

@Gopnik: Mam pro plus i ogólnie gps w deeperze jest bezużyteczny - łapie błędy pozycjonowania i to duże. Zwykły model pro jest równie dobry i jeśli jest sporo tańszy to bardziej się opłaca.

Jako sonda bardzo pomocny, zwłaszcza do określania głębokości, szukania zielska i oczywiście samych ryb. Ale ma też wady - często bez deepera miałem lepsze efekty bo zamiast marnować czas na kulkowanie po wodzie zwyczajnie skupiałem się na
  • Odpowiedz
  • 0
@McRancor o dziękuję za wyczerpującą. Odpowiedź, bo myślałem nad pro plusem. Wiadomo że twoja opinia jest obiektywna. Bo na necie można znaleźć wiele opinii oczywiście ach i och. Ale poczytam jeszcze na ten temat w razie czego będę pytał
  • Odpowiedz
@Gopnik: Wersja pro plus ma sens tylko z obudową nocną, uchwytem do wędki i jeszcze jakimiś gratisami, za 999zł. Ale jeśli nie zamierzasz wędkować w nocy z deeperem, a uchwyt do wędki potrafisz ogarnąć sam lepszy, to nie warto dopłacać.

Swego czasu mocno rozważałem model start, ale posiada on tylko szeroki stożek (a to dość ważna kwestia) i mocno okrojony sposób wyświetlania, a same ikonki ryb nie są najlepszym rozwiązaniem.
  • Odpowiedz
@Gopnik: ja mam z plusem deepera i ten lake book jest nawet przydatny. 2 jeziora sobie zrobilem i w każdej chwili można przejrzeć batymetrie i odczyty dna
  • Odpowiedz
@Gopnik: wybacz, że dopiero teraz, ale chętnie Ci odpowiem. Kupiłem go sobie na Święta ;) więc tak naprawdę dużo go nie używałem - sprawdziłem na dwóch zbiornikach niedużych. Jeden to moje najczęstszciej odwiedzane łowisko. Potwierdził moje przypuszczenia że dno jest wszędzie równe i głębokość jest do siebie bardzo zbliżona. Co do pomocy w łowieniu ryb : mam na tym zbiorniku dwie moje miejscówy. Przyjeżdzam nad wodę, siadam w jednej, rzucam
artu-ditu - @Gopnik: wybacz, że dopiero teraz, ale chętnie Ci odpowiem. Kupiłem go so...

źródło: comment_710oN3wiQV3DUfnHJzQXmNbSQ63wjWJ0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@artu-ditu: dzięki za odpowiedź Mireczku. Teraz nie tylko temat jaka wędka na daną rybę, ale też jaka wędka do deeper'a ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jako, że głównie spinninguję i spławikuję, kupię pewnie jakiś cieżki tele-spin.

Na amazonie jest promka na deeper pro+ (w cenie 140 EUR) więc chyba się skuszę.
  • Odpowiedz