Wpis z mikrobloga

Kontynuacja wpisu https://www.wykop.pl/wpis/39432405/dzwoni-inwestor-ze-chce-przesuniecia-sciany-nosnej/

Dzwoni do mnie wykonawca:

[W]ykonawca - Dzień dobry Panie Mi_sky. Dzisiaj rano inwestor wprost powiedział, że mamy ścianę zrobić tak by podpisał się Pan na zakończenie budowy. Po paru dniach chce tą ścianę rozwalić.
[J]a - On chyba sobie jaja robi?!
[W] - Chyba nie robi... Po moim jednym "ale" wykrzyczał, że on za to płaci i mamy robić jak on chce.

Dzwonie do Inwestora:

[J] - Dzień dobry. Właśnie dzwonił do mnie Wykonawca.
[I] - Na ch*j on do Pana dzwonił?
[J] - Dzwonił w sprawie waszej dzisiejszej rozmowy. // starałem się spokojnie rozmawiać
[I] - Ch*j Panu do tego co zrobię potem.
[J] - A nie może Pan spokojnie rozmawiać?
[I] - Żegnam Pana.

Także zaraz ide się przejść do inspektoratu (który i tak to oleje bo domy jednorodzinne mają gdzieś) poproszę by było to zapisane, że inwestor ma takie plany i tyle.

Od wykonawcy wiem, że nie ma opcji by ich firma wykonywała zmianę.

Uprzedzając pytanie dlaczego nie zerwę współpracy.
W tym momencie zostało mi czekać aż wszystko w środku ogarną i mogę kończyć budowę.

#budownictwo #heheszki
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mi-sky: powiedz mu żeby dokończyć budowę według projektu, a po zakończeniu wszystkich prac i odbiorze prac niech sobie robi z tym co uważa. Budowa zakończona zgodnie z projektem, więc niech sobie szuka innych jeleni, którzy mu wykonają taką przeróbkę.
  • Odpowiedz
@deryt: Robienie wyceny to tylko strata czasu bo facet i tak tego nie zrobi do porządku. Za 1/100-1/50 ceny zrobi po swojemu to po co ma przepłacać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mi-sky: mam jedno pytanie. Jak bardzo kompetentny jest dekorator wnętrz który nie rozumie powagi ściany nośnej? Oni powinni chyba znać jakieś podstawy budownictwa? Okaże się zaraz że wymyśli sześcioosobowe jacuzzi na piętrze którego strop nie wytrzyma xD
  • Odpowiedz
@agaciksa: Dla takiej osoby ściana to ściana. Coś jakby grafik komputerowy miałby się znać na budowaniu stron. (nie wiem czy trafna analogia).

Gorzej jak czasami się znajdzie jakiś niespełniony artysta architekt. Podobnie potrafią mieć dziwne pomysły które są niemożliwe do wykonania w normalnej cenie.
  • Odpowiedz
@Mi-sky: no tak, ale zobacz taki grafik wie że strona może być napisana w różnym języku. Na pewno. To są podstawy podstaw jak rozróżnienie że ściana może być z różnego materiału (mur, pustak, karton-gips), a niektóre ściany można burzyć powiększając powierzchnie pomieszczenia, a innych nie.
No chyba że dekoratorem można również zostać jak się umie ustawić meble w pokoju i wstawić kwiatka niczym pani Dowbor #pdk, jeśli
  • Odpowiedz