Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
W lidlu tydzień hiszpański więc ofc szaleję z chorizo ( które okazuje się mieć pięć razy gorszy skład niż to dostępne ciągle w Tesco XD).
Dobrze, że chociaż smakuje tak jak powinno i w szakszuce się świetnie sprawdza! :)

Na dwie porcje:
100g chorizo
4 jajka
Puszka pomidorów
100g cebuli
110g papryki
3 ząbki czosnku
70g masła
Szczypiorek lub kolendra
Sól, pieprz, ostra papryka, kumin
Chorizo pokroić w plasterki i podsmażyć, dodać masło i posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć do miękkości. Zalać pomidorami, przyprawić i lekko zredukować.
Zrobić zagłębienia na jajka, wbić i smażyć na wolnym ogniu. Jak białko będzie prawie ścięte przykryć pokrywką na 2-3 minuty. Gotowe posypać zieleniną i genialne śniadanie zrobione :)
MAKRO: 1259kcal 56B 105T 23W
PORCJA [1/2]: 629kcal 28B 52T 11W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko! 
W lidlu tydzień hiszpański więc ofc szaleję z chorizo...

źródło: comment_E8JfZL2wEu8vdgmd1vOwWpnnLAEKV4w8.jpg

Pobierz
  • 62
@#!$%@? nie mam pojęcia, wcześniej wcześniej na pewno miały inny skład (było chyba tylko mięso, sól i papryka) tutaj jest dużo więcej dodatków. W smaku spoko chociaż dupy nie urywa (i źle i dobrze XD)