Wpis z mikrobloga

@MadIen zazwyczaj to u góry jest mięso dlatego układają w taką harmonijkę w opakowaniu żeby wyglądało, że jest dużo mięsa. Plus specjalnie dają nieprzezroczyste opakowanie żeby nie było widać co w środku. Widziałem w Galileo, #!$%@? fakt.
@MadIen: Stały motyw, dlatego kupując w marketach zawsze obmacam wszystko, jak stara baba szukająca wędliny życia.
Ostatnio się zapomniałem, a nie było surowego boczku, tylko "pieczony" - teraz już wiem, że to pieczenie w czymś brązowym jest tylko po to, by nie było widać, ile jest tłuszczu.
Odlałem całą miseczkę tłuszczu z 600g boczku, dwie trzecie objętości ( _)
Dlatego mimo wszystko Sokołów


@BlackCommissar: ostatnio pierwszy raz kupiłem boczek sokołów - był to też ostatni raz. Nie mam pojęcia co tam dają, ale na patelni zrobiła się jakaś dziwna biała maź wymieszana z tłuszczem. Sam boczek też jakiś dziwny, taki nitkowaty, nie dało się go pokroić ładnie.