Aktywne Wpisy

M83_ +40
6 miesięcy stażu
Trt (500mg tygodniowo)
Wstawałem o 4 rano jak każdy spał (nie wiem po co)
Kreatyna 5 gram (w dni kościelne)
#silownia #mikrokoksy
Trt (500mg tygodniowo)
Wstawałem o 4 rano jak każdy spał (nie wiem po co)
Kreatyna 5 gram (w dni kościelne)
#silownia #mikrokoksy
źródło: image_picker_F46D1AC5-D9BC-4CC2-BF28-80B00760C2AA-51115-000036B9C3508A11
Pobierz
Kris26 +137
źródło: 1000000093
Pobierz

Zakończyła się wielka wojna morska pomiędzy Anglią i Hiszpanią. Tysiące marynarzy szuka sobie nowego zajęcia, a Nowy Świat obfituje złoto, kawę, tytoń, cukier, bawełnę i niezbadane ziemie, podczas kiedy w drugą stronę płyną statki z bronią, narzędziami i niewolnikami. Wy – sławni karaibscy piraci – widzicie w tym swoją życiową szansę.
Pod tagiem #piracifabularnie za niedługo rozpocznie się internetowa gra fabularna, w której użytkownicy mikrobloga będą deklarować akcje swoich statków i odgrywać postaci, aby zdobyć sławę, potęgę i bogactwo – albo zginąć, próbując.
Kiedy rozpoczną się zapisy, a kiedy sama przygoda? O tym dopiero poinformuję. Na razie śledźcie tag i przeczytajcie pierwszy urywek z regulaminu:
Najczęstsze, najważniejsze i najciekawsze zdarzenia w grze mają charakter PvE (Player vs Environment). Innymi słowy - każda załoga ma swoje wyzwania, z którymi się mierzy i z reguły nie ma konfliktów pomiędzy załogami. Akcje PvP (Player vs Player) nie są zakazane przez mechanikę, ale są niemile widziane i będą karane w świecie gry. Powinny też wywoływać niechęć (a co najmniej podejrzliwość) innych graczy. Tak stanowi piracki kodeks: nie atakujemy swoich, a już na pewno nie bez wyraźnej potrzeby.
Położenie statków graczy z reguły jest jawne dla wszystkich graczy.
Konflikt pomiędzy graczami jest w pełni akceptowalny tylko w jednym przypadku: jeśli obaj gracze (nie postaci, tylko właśnie gracze) zgodzą się na ten konflikt, uzgodnią jasną stawkę i warunek rozwiązania konfliktu.
@lacuna pozwoliła mi skorzystać z Tagu #lacunafabularnie na potrzeby nakręcania hype’u. Ale bez obaw – zrobię to jeszcze tylko kilka razy przed rozpoczęciem gry, a potem już nie.
#gryfabularne #rpg
źródło: comment_HNkjDuJGFgnkfWPomvjO4qzf5xMilm7h.jpg
PobierzMokebe z Senegalu
Mokebe rozrzuca na podłodze kilka drobnych kostek. Po czym zamyka oczy i mocno ściskając jeden z amuletów, porusza bezgłośnie ustami. Po chwili otwiera oczy i podnosi kości, chowając je do małego woreczka.
- Kości małpa i kruk przepowiadać porażka nasz wróg! Arrr! Mokebe już tylko czekać na abordaż! My bić i miażdżyć!!!
Kapitan Łysobrody
Opalony przycjacielu! Zamiast tych wyschniętych trupów złap za kordelasy i w bój! Płyniemy na podbój, te wody będą nasze, tak jak są nasze! Królowie zdzierają podatki z poddanych to i my zedrzemy podatki z królów, wszakże to nasze wody. Hue hue hue.. oj
Nieznany pirat
Zza sterty porostawianych skrzyń na nabrzeżu wyłonił się niski, powykrzywiany człeczyna w wyświechtanym kaftanie i czerwonych dziurawych portkach. Osobnik był bosy, chociaż sądząc z warstwy brudu na jego stopach i stanu ich zrogowacenia buty nie były mu zupełnie niepotrzebne.
Na widok zawijajacego do portu statku uśmiechnął się dziko aż w słońcu zabłyszczały złote zęby. Piracki okręt "Twardy Kościej" właśnie rzucał liny w kierunku mola.
- Hell it's
Król Piratów
Zdycha, i wcale nie zostawia swojego skarbu którego wcale nie bedą szukać przez całą gre co wcale nie jest zerżnięciem z one piece
@Aspirrack:
Keanu Ramirez
- O kapitanie, mój kapitanie ( @Queltas: ), nie ma skutecznego abortażu bez najedzonego brzucha! Brzuch syty, to nie tylko bycza siła w łapach a i ducha pogoda, co nasz Mokabe ( @Akumulat: ), jako spec od duchów przyzna. Dlatego dziś kuchnia waszego kucharza serwuje młode perliczki w sosie wiśniowo-żurawinową z pieczonymi na wolnym ogniu batatami pod pierzyną z czosnku
źródło: comment_KsxCXf6vEKjifldwq0TXeZPWLQaMen81.jpg
PobierzNajpotężniejszy pirat
Który umiera ratując swojego podwładnego i przy okazji potwierdza całemu światu, że ten skarb istnieje i to wcale nie jest zerżnięcie z One Piece
Wychudły stary dziadek wyczołgujący się z gruzów
Ale jebło... Chyba z 2 tygodnie tu leżałem. Żodyn nie przyjdzie wygrzebać człowieka. Wszystko trzeba samemu robić. Dobrze że chociaż piwniczka dobrze zaopatrzona była.
O kuźwa, trzeba chyba
- Hau!
@Aspirrack: