@Anjay po wielu zrobionych pizzach imo bardzo dobrym wyborem okazała sie... szynka konserwowa w plastrach (ofc nie jakaś tania, a raczej 'lepsza' jeżeli można tak ją określić) jeżeli nie masz prosciutto cotto czy innej dobrej szynki. Dobra tekstura, pasuje smakiem, mało wody w środku. Jak dla mnie git. ¯_(ツ)_/¯
@JustMightBe ciasto w ciągu długiej fermentacji lepiej się nawodni, co tworzy lepsze i bardziej rownomierne 'bąble' w cieście. Do tego zbliża się coraz bardziej do dobrego chleba (takie w smaku powinno być właśnie idealne ciasto na pizzę, stąd są przepisy na ciasto na zakwasie). Jest mniej kwaśnego smaku z drożdży a więcej tych 'pożądanych', chlebowych. Przy okazji formuje się lepsza struktura glutenu która sprawia, że ciasto się 'ciągnie' podczas jedzenia. Polecam każdemu
@Wurf podalbys przepis na ciasto? Jest mega rozbieżność w necie w przepisach, głównie w drożdżach. Niektóre podaja, że parę gram a niektóre, że 25 nawet
dla fajnopolactwa z wykopu nie ma znaczenia że TVP została przejęta przez tuska nielegalnie, ważne że kaczyński jest smutny a praworządność to hehe jest ważna jak julki chcą się skrobać, a teraz śpiewamy DE-MO-KRA-CJA
grubas sakiewicz przez 8 lat przeżarł wszystkie grube dotacje i przewały z TVP zamiast zainwestować kasę w porządną telewizję.. przecież to wygląda jak projekt zaliczeniowy w liceum xDDD budżet wynosi chyba z 20 zł
#pizza #gotujzwykopem #chwalesie
Co daje takie ciasto do smaku i tekstury??
P
R
Z
E
P
I
S