Wpis z mikrobloga

@un_espoir: Ciężko opisać smak nerkowców w cieście, bo moim zdaniem mają same w sobie neutralnie-miły smak którego nie potrafię przyrównać do czegokolwiek. W tym przepisie nerkowce przede wszystkim pełnią rolę pożywnego "nośnika" wody różanej i to właśnie smak różany jest dominującym smakiem a następnym w kolei jest słodycz daktyli. (Konsystencja masy nerkowców jest przemiłej dla podniebienia. Uwielbiałem jak "przelewała się" przez język, jest to bardzo miłe mrowienie. xD)

Na jutro zrobiłem
@un_espoir: Następnym razem wrzucę, bo współpracownicy zjedli tak łapczywie, że ledwie dla drugiej zmiany starczyło xD. Ku mojemu zaskoczeniu tofurnik z brzoskwiniami udał się całkiem nieźle. Przez noc masa z tofu przegryzła się z brzoskwiniami i sokiem cytryny dzięki czemu smak tofu był już praktycznie niewyczuwalny.