@Rak_Codzienny ten sernik różany wygląda nieziemsko. Jak opiszesz spmak nerkowcow w cieście? nigdy ich tak nie jadłam, a ciągle widze przepisy z nimi w roli głównej
@un_espoir: Ciężko opisać smak nerkowców w cieście, bo moim zdaniem mają same w sobie neutralnie-miły smak którego nie potrafię przyrównać do czegokolwiek. W tym przepisie nerkowce przede wszystkim pełnią rolę pożywnego "nośnika" wody różanej i to właśnie smak różany jest dominującym smakiem a następnym w kolei jest słodycz daktyli. (Konsystencja masy nerkowców jest przemiłej dla podniebienia. Uwielbiałem jak "przelewała się" przez język, jest to bardzo miłe mrowienie. xD)
@un_espoir: Następnym razem wrzucę, bo współpracownicy zjedli tak łapczywie, że ledwie dla drugiej zmiany starczyło xD. Ku mojemu zaskoczeniu tofurnik z brzoskwiniami udał się całkiem nieźle. Przez noc masa z tofu przegryzła się z brzoskwiniami i sokiem cytryny dzięki czemu smak tofu był już praktycznie niewyczuwalny.
Podzieli się ktoś jakiś sprawdzonym przepisem na tofurnik? Albo inny sernik roślinny? Może być z rodzynkami. xD
Robiłem już różany sernik z nerkowców:
oraz tofurnik czekoladowy
i były pyszne ale teraz szukam czegoś nowego, najchętniej czegoś co w smaku przypomina "tradycyjny" (i moralnie wątpliwy) sernik.
Jak opiszesz spmak nerkowcow w cieście? nigdy ich tak nie jadłam, a ciągle widze przepisy z nimi w roli głównej
Na jutro zrobiłem