Aktywne Wpisy

Poleci ktoś jakąś fajną gierkę, która nie będzie miała w sobie z-------o otwartego świata z misjami pobocznymi, masą rpgowych rzeczy, opcji dialogowych do wyboru i masę cutscenek. Skończyło się na tym, że ogrywam sobie serie Portal i Half life po raz 5 bo nie ma w co grać. Jak próbowałem grać w coś pokroju wiedźmina czy skyrima to mnie normalnie telepało na krześle z tego jakie te gry są nudne.
Uwielbiam Portale,
Uwielbiam Portale,

No to zaczynamy to co tygryski lubią najbardziej, czyli żużlowy sezon 2026!
Zapraszam do typowania pierwszej kolejki PGE Ekstraligi!
Unia Leszno - Włókniarz Częstochowa
Sparta Wrocław - Falubaz Zielona Góra
GKM Grudziądz - Stal Gorzów
Zapraszam do typowania pierwszej kolejki PGE Ekstraligi!
Unia Leszno - Włókniarz Częstochowa
Sparta Wrocław - Falubaz Zielona Góra
GKM Grudziądz - Stal Gorzów
źródło: TyperŻużlowy2026
Pobierz

Globalna ankieta na temat czytelnictwa przeprowadzona przez Kelton Global w 13 krajach – najważniejsze wnioski:
– Ponad 70% ankietowanych przyznało, że przedkłada czytanie nad inne aktywności. Mieszkańcy Meksyku, Brazylii, Indii, Włoch i Japonii bardziej cenią kontakt z książkami niż możliwość dłuższego snu.
– Ponad 80% respondentów dostrzega pozytywny wpływ czytania na własne związki, a jedna na trzy osoby poszukuje w książkach rozwiązań swych miłosnych problemów.
– 40% czytelników żyjących w związkach uważa, że czytanie romantycznej literatury pozytywnie wpływa na ich relacje z najbliższą osobą.
– 41% przebadanych par z całego świata uznało, że dyskusje na temat książek były jedną z najważniejszych rzeczy, które pomogły im się w sobie zakochać.
– 45% ankietowanych twierdzi, że czytanie zapewnia im pretekst do prowadzenia interesujących rozmów z innymi ludźmi.
– Ponad 60% uczestników badania woli dyskutowanie na temat literatury w klubach książki od picia wina.
– Ponad 65% ankietowanych przyznaje czytaniu wysoką wartość w rozbudzaniu własnych zainteresowań.
– Prawie 30% żyjących w związkach ankietowanych przyznaje, że byłoby w stanie zakwestionować swoją relację ze względu na typy książek lub gatunków literackich, które preferują ich partnerzy.
– 45% respondentów uznaje częstsze kontakty z książkami za jeden z najważniejszych osobistych celów rozwojowych tego roku.
Link do całego artykułu: https://www.naczytniku.pl/zdaniem-amazona-czytanie-nas-uszczesliwia-wyniki-nowego-badania/
#ebook #kindle #ksiazki #kultura #literatura #czytniki
#naczytniku <= tag do obserwowania/czarnolistowania
Żałuje, że dopiero zacząłem "na poważnie" czytać w ostatnich 4 latach, ale lepiej późno niż wcale. W 2016 zacząłem czytać po angielsku i od
Czytam ksiazki i gram w gry komputerowe, to co napisales to mozna podstawic pod dowolne hobby.
Myslisz ze silownia nie moze mi pomoc rozumiec samego siebie? xD
@Na_Czytniku_PL:
'są w stanie pomóc nam w rozumieniu samych siebie'- czyli dowolne hobby, bo hobby wymaga od fana zeby dal tez cos od siebie.
'naszych rozterek egzystencjalnych, problemów uczuciowych, relacji z innymi ludźmi itd. Ich edukacyjne i terapeutyczne walory są pod wieloma względami nie do przecenienia' - znowu dowolne hobby, nawet malujac paznokcie mozemy poznac rozterki egzystencjalne.
'ale mogą być w stanie