Wpis z mikrobloga

• 586
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 34
@Kempes: Ehh... Ewolucja nie wyjasnia skąd wzięło sie życie. Katolicyzm uznaje teorię ewolucji. Darwin byl chrześcijańskim teologiem.

Dawno nie widziałem większej ignorancji niż u OPa.f
  • Odpowiedz
  • 9
@maciejg: co nie zmienia faktu że tagi i obrazek nie ma sensu tak samo jak większość zorganizowanych kościołów.
I tak religia to filozofia i wyjaśnia w chuuuj w swojej dziedzinie moralności i pytań absolutnych.
  • Odpowiedz
@maciejg: co nie zmienia faktu że tagi i obrazek nie ma sensu tak samo jak większość zorganizowanych kościołów.

@Piastan nie, nie zmienia. Ale ja nie o obrazku, tylko o komentarzu i wytykaniu tego, czego nie wyjaśnia ewolucja.
  • Odpowiedz
  • 12
@maciejg: Wy nie widzicie że jesteście gorsi od katotalibanu? No pozdrawiam.
Wskazuje że obrazek porównuje dwie nie związane ze sobą sprawy. Porównanie teori wielkiego wybuchu(nota bene stworzonego przez księdza katolickiego) do stwórcy miało by sens... to nie ma w ogóle.
  • Odpowiedz
  • 3
@Thomasx17: powiedz że trolujesz xD pytania absolutne mają wszystko wspólnego z powstaniem świata i jego rozwojem. To fajnie że Ciebie interesuje moralność ale ja napisałem moralność i pytania absolutne jako pole działania religii i twój cheery picking mam w poważaniu.
  • Odpowiedz
  • 2
@Piastan: a Ty cały czas o swoich pytaniach absolutnych. Nie nauczyli Cię, że powinno się odpowiadać na pytania? Odwracanie kota ogonem to jedna z metod ucieczki, kiedy brakuje argumentów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ehh... Ewolucja nie wyjasnia skąd wzięło sie życie.

@Piastan: kiedyś nauka nie wyjaśniała skąd biorą się burze czy inne zjawiska meteorologiczne, grawitacja czy masa innych rzeczy. To że tego nie wyjaśnia jeszcze to nie znaczy, że i do tego nie dojdziemy. Tłumaczenie na zasadzie, że skoro nie jesteśmy wyjaśnić czegoś naukowo to musimy założyć istnienie siły wyższej prowadzi do zatrzymania rozwoju nauki. Bo po co szukać odpowiedzi skoro wątpliwości można
  • Odpowiedz