Aktywne Wpisy

Bunch +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Casuperu +95
Organizacja koncertu Ricky Martina w Krakowie to porażka.
Fajnie, że pozwolili wnieść 500 ml. oryginalnie zamkniętej wody ale torebki już nie - chyba, że zmieściła się w koszyczek, który jest mokrym snem Ryanaira (na zdjęciu - butelka 500 ml. dla skali). I nie ważne, że w torebce telefon, kluczyki od samochodu, portfel i klucze od domu.
Wodę da się wnieść przez pierwszą bramkę, ale na drugiej trzeba wodę otworzyć i przelać do kubeczka bez
Fajnie, że pozwolili wnieść 500 ml. oryginalnie zamkniętej wody ale torebki już nie - chyba, że zmieściła się w koszyczek, który jest mokrym snem Ryanaira (na zdjęciu - butelka 500 ml. dla skali). I nie ważne, że w torebce telefon, kluczyki od samochodu, portfel i klucze od domu.
Wodę da się wnieść przez pierwszą bramkę, ale na drugiej trzeba wodę otworzyć i przelać do kubeczka bez
źródło: WhatsApp Image 2026-07-02 at 21.03.40
Pobierz

Jest prawda poezji...
Aleksander Puszkin _Do ***_
Powiązania do tego utworu, które zawarłeś w komentarzach są już zbyt mądre dla mojego prymitywnego ucha. Wykonania konkursowe brzmią dla mnie zawsze niemalże identycznie :P
No i proszę o wincyj
@pani_doktor_od_arszeniku: Ostatnio czytanie w myślach nieźle mi wychodzi :x. Co do literatury i poezji to niewiele pomogę, bo nigdy mnie tak naprawdę nie porwały, natknąłem się na ów wiersz, czytając o ww. pianistce Oldze Kern.
Natomiast powiązania wiersza do tego utworu muzycznego nie wykraczają moim zdaniem poza tę sztafetę pokoleń, którą wymieniłem wyżej. Ot tempus fugit. Zaraz wychodzę, więc troszeczkę szczegółowiej odniosę się o tym,
Jeśli idzie o uwagi dotyczące ww. dwóch konkretnych wykonań, to posłużę się fragmentami kadencji - kulminacyjnych momentów koncertów, które nie