Aktywne Wpisy

źródło: temp_file4102443241805891833
Pobierz
odgrzybiacz +49
Nowy kombajn wyprodukowany w Europie kosztuje ponad 1 mln złotych. Nowy kombajn z Chin, o zbliżonej wydajności to 500 tysięcy.
W Europie zamykają się fabryki.
W Europie nie opłaca się już wytapiać stali. W Europie mamy najdroższą energię elektryczną na ziemi. Pięć razy droższą niż w Chinach.
W Europie mamy zaporowe podatki.
W Polsce przepisy są zagmatwane, a restrykcje i obostrzenia bezwzględne.
W Europie zamykają się fabryki.
W Europie nie opłaca się już wytapiać stali. W Europie mamy najdroższą energię elektryczną na ziemi. Pięć razy droższą niż w Chinach.
W Europie mamy zaporowe podatki.
W Polsce przepisy są zagmatwane, a restrykcje i obostrzenia bezwzględne.

I tak po kilku latach pojawiły by się nierówności więc to nie ma sensu. Po prostu jedni lepiej obracają pieniędzmi od innych i dzięki temu bogacą się szybciej.
W przypadku rynku stosuje się iterowany problem dylematu więźnia gdzie już bycie fair wobec innych jest opłacalne tutaj możesz się tego nauczyć z teorii gier -
A co go to interesuje ile zarabia pracodawca. On sprzedaje swoją prace i tą ją wycenia a nie to ile zarobi na niej pracodawca. Tak samo jak idziesz do sklepu to sprzedawca nie oferuje ci innych
@Drakii: Mam w dupie rynkową wartość. Jestem lewakiem. Neguję ją. Stale o tym piszę jakbyś nie zauważył. Uzasadniłem dlaczego.
@Hrjk: a jakim niby jesteś? Bo przypuszczam, że mógłbyś zakończyć zdanie po 3 wyrazie xD
@Hrjk: skoro nie należy dążyć do sprawiedliwości to ja nie mam nic przeciwko, by dla takich ludzi jak ty oddzielić jakiś teren, na którym będzie realizowany illegalizm i panowało prawo pięści xD Szybko by się skończył śmieszkizm.
@Hrjk: fajnie że podzieliłeś się swoim wolnorynkowym wyznaniem wiary xD
@Hrjk: tak, finansowanie prywatnego biznesu to socjalizm i mieliśmy to przez 50 lat xD A sanacyjna polska to opływała w luksusy xD Ehh, widzę że znowu mamy do czynienia z
Moze jestem po prostu tak bardzo odrealniony i tylko tego nie zauwazam
zupelnie jak w...?
Z tą różnicą, że poki co musza sami sobie zapracować (albo miec farta), a nie po prostu naobiecywac wiekszosci benefity.
Kto im zabroni ciągnąć swoje dzieci do polityki na swoim nazwisku? Kto im zabroni uciszac opozycję i oklamywac ludzi jak jest swietnie pod ich rozdzielnictwem?