Wpis z mikrobloga

Ukończyłem właśnie Fire Emblem: The Three Houses, jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące długości, fabuły, poziomu trudności, "jestem w punkcie X, ile jeszcze zostało", to zapraszam. Odpowiedzi mogę wrzucać w spoiler, z informacją nad nim jak duży jest.
#nintendo #nintendoswitch #fireemblem
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iamtehwin: Dopiero przymierzam się do zakupu. Ile zajęło Ci przejście przy jakim tempie gry? Jak dużą rolę odgrywa fabuła? Jak ją oceniasz? I jak bardzo gra jest wymagająca, jeżeli chodzi o poziom trudności?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pVDai: Przejście gry zajęło mi 36 godzin. Poziom trudności Normal/Classic (permadeath bohaterów). Robiłem wszystkie questy poboczne i paralogi. Cześć rozmow z bohaterami ktorzy mnie totalnie nie interesowali skipowalem.

Fabuła i relacje z innymi postaciami to trzon tej gry. Fabuła jest fajna, zagadkowa, ma dobre zwroty akcji. Należy jednak pamiętać że oprócz samej fabuły jest też budowanie relacji z innymi postaciami - tutaj dowiadujemy się o nich więcej, skąd pochodzą, co nimi
  • Odpowiedz
@pVDai: Jest w sumie tylko jeden minus jeśli chodzi o zgłębianie relacji z innymi postaciami, a mianowicie co do waifu/husbando

Czemu? Odpowiedź w następnym spoilerze

• Odpowiedz
@pVDai: W sumie po tym co napisałem wyżej jest jeszcze na totalny koniec, nie licząc napisów końcowych, napisane co się z naszymi towarzyszami działo po zakończeniu historii - miła rzecz. Pokazuje jak ważne są relacje z innymi postaciami w tej grze :)
  • Odpowiedz
@Bubbo: Dla każdego z domów są po

rozdziały.

Z tym że jeden z domów, ze względu na rozwój wydarzeń (inne zakończenie), może mieć ich inną ilość, wtedy
  • Odpowiedz
@evolusin: Myślę że moja pierwsza odpowiedź w tym wpisie znajdzie zastosowanie również dla Ciebie :) Moim zdaniem warto - jeśli chcesz easy to tryb Normal/Casual, jeśli chcesz casual z lekkim wyzwaniem to Normal/Classic. A jeśli chcesz wyzwanie to Hard/Classic.

Tak przy okazji: Z tego co widzę ktoś na reddicie się pochwalił że jednym domem ukończył fabułę w 22h, bo stwierdził że ta postać na normalu jest trochę OP xD
  • Odpowiedz
@iamtehwin: A kojarzysz które zakończenie

W ogóle też gram na normal/classic i muszę powiedzieć, że trochę za łatwo jest jak na razie. Następnym razem będzie hard, którego nie wybrałem, bo nie pozwala na grind map. Ale okazało się, że grindować i tak nie trzeba.
  • Odpowiedz
@Bubbo: Będziesz miał podobnie jak ja, dosłownie 2-3 ostatnie walki to jedynie wyzwanie (ale z tego powodu by nie stracić żadnej jednostki), wcześniej mój dream team czyli:

robili robotę.

Krótsze jest
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bubbo: ja wbijalem jedząc jedzenie z nimi za każdym razem jak Explore; czasami chór; za każdym razem ogród; raz na miesiąc walka na arenie; ryby w dniu ryb (zdarza się że na jednej przynecie na raz 3 ryby złapiesz i masz 50 punktów); podniesienie roznych itemow w explore czasami daje; no i pytania studentów podczas tygodnia nauki, ale one rzadkie
  • Odpowiedz