Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 39
@ZAWADIAK: i co tam @artpop jednak wcale nie jest tak fair :D jeszcze niech tylko zrobią porządek z tym cyrkiem w cieżarach i mma. Zawsze po takich ludziach jak ty trzeba sprzątać. Popierales zawsze wystepy tego clowna.
  • Odpowiedz
Zdania w tej sprawie są różne niezależnie od poglądów

@Mesiya391: Owszem, zgadzam się. Natomiast to środowiska lewicowe robią z niej męczenniczkę broniąc ją i przedstawiają sprawę jako dyskryminacja.
  • Odpowiedz
transseksualnemu cwaniakowi Caster Semenyi

@ZAWADIAK: wtf? Ona ma zaburzenia rozwoju plci, sam z siebie jej organizm produkuje zbyt duzo testosteronu. Nie ma to zadnego zwiazku z transseksualizmem. Jedynie terapia jest podobna, bo tez jest hormonalna.
  • Odpowiedz
no, ale dalej co ma to wspolnego z transseksualizemem?

@rzuf22: Przedstawiany jest w materiałach prasowych i sądowych jako mężczyzna, który się identyfikuje jako kobieta. Sorry nie jestem po gender studies. Według mnie to trans, ewentualnie obojnak.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 65
@ZAWADIAK: ale ty wiesz że to jest kobieta z hiperandrogenizmem(pod spodenkami ma wagine).Oczywiście przez jej wysoki poziom teścia powinna być wykluczona z zawodów.
  • Odpowiedz
chyba kiedyś była sprawa w sądzie aby definitywnie rozstrzygnąć jej kobiecość ale jakiś tam sąd się nie zgodził i nie będzie zdejmowania majtów.

@niewiempoco: Nie, IAAF (Międzynarodowe Stowarzyszenie Federacji Lekkoatletycznych) go przebadało i na tej podstawie rekomendowali Semenye jako biologicznym mężczyzną, który się identyfikuje jako kobieta. I sąd to teraz przyklepał.
  • Odpowiedz
Przedstawiany jest w materiałach prasowych i sądowych jako mężczyzna, który się identyfikuje jako kobieta.

@ZAWADIAK: Materialy prasowe to inna sprawa, nie chce sie na tym opierac. W sadowych aktach przedstawiony jest stan w zaleznosci od kontekstu.

Nie wiem czemu, ale probujesz caly czas przedstawic skomplikowana sytuacje jako cos prostego, czarnego albo bialego. Prawda jest taka, ze akurat jej sytuacja jej bardzo zlozona. Co wazne w tej dyskusji, nie zostalo to wywolane sztucznie.
  • Odpowiedz