Wpis z mikrobloga

Mirki wytlumaczcie mi ten nowy trend piwa 0%. Wyglada to ostatnio tak, ze reklamuja juz tylko takie. Tyle o ile moge jeszcze zrozumiec jakies smakowe na ochlode to #!$%@? zwykle piwo bezalkoholowe? Czemu wszystkie kompanie ida w zero? Multum sie tego zrobilo. Na prawde tyle ludzi je pije? Jesli tak to po #!$%@?? Juz lepiej lemoniade ¯_(ツ)_/¯

#kiciochpyta #piwo #zalesie
Gordoniasty - Mirki wytlumaczcie mi ten nowy trend piwa 0%. Wyglada to ostatnio tak, ...

źródło: comment_KKGYUa9PyUI3wp25dgbD7NGe00okE5Gv.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
@Terki: Jeśli jego proces produkcji to jak przy piwie, a później "wyciągają" alkohol, to za dużo cukru to tam nie będzie.
Co innego z radlerami i resztą tałatajstwa. Tam cukru jest tyle, co w coca-coli.
  • Odpowiedz
woda ma smak jak najbardziej :) w Siedlcach mają np w kranie bardzo smaczną, a jak napijesz się tej z Białegostoku to obyś miał gdzie wypluć


@supi: Smak ma ale jałowy poszczególne wody się różnią smakiem od siebie ale sama woda nie posiada go dużo. Zwłaszcza, że to nie zasługa samej wody a po prostu minerałów w niej zawartych.

Natomiast piwo czyli zupa ze zboża z masą dodanej przyprawy smak już
  • Odpowiedz
Pojawiły się takie trendy to i każdy producent


@veldrinn @Gordoniasty 100% PARPA za tym stoi i wcale nie zadziałało to np przez dotacje tego typu piw tylko najpewniej regulacja albo gruba wisząca w powietrzu grzywna byle na rynek rzucać 0% piwa jak jeszcze nigdy. Tu też odpowiedź dlaczego robią to prawie wszyscy producenci aktualnie.
  • Odpowiedz