Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haes82: Ależ wręcz p---------e. xD

Po pierwsze, homoseksualizm w tamtych czasach stanowił potężny grzech. Nie było "klimatu intelektualnego" do dyskusji na ten temat. I idę o zakład, że 99,99% mieszkańców tamtego regionu ostro potępiłoby homoseksualizm (chyba tylko sami homoseksualiści rozmawiając we własnym gronie ośmieliliby się mieć inne zdanie). Nie sądzę, aby przywódca wpływowej sekty religijnej mógł powiedzieć "nie, uważam, że to akurat jest OK".

Ma pan dowód? Nie wiadomo jaki stosunek
  • Odpowiedz
@MichalLachim:
Azaż nie wiecie, iż niesprawiedliwi królestwa Bożego nie odziedziczą? Nie mylcie się: ani wszetecznicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani pieszczotliwi, ani samcołożnicy, ani złodzieje, ani łakomcy, ani pijanicy, ani złorzeczący, ani ździercy królestwa Bożego nie odziedziczą” – (Kor I 6, 9-10).
  • Odpowiedz
Polecam poczytać, zanim zaczniesz się wypowiadać. W starożytności istniały "związki partnerskie" a nawet małżeństwa dla par jednopłciowych. Grecja, Rzym, Chiny, Mezopotamia, Egipt, Ameryki.

@MichalLachim: nie chce mi się teraz szukać o innych cywilizacjach, ale zrobiłem research na temat Rzymu - owszem, zdarzało się, ale rzadko. Jak ktoś miał kaprys, kasę i pozycję to mógł wszystko. Taki Kaligula zrobił konia konsulem. To też mam stosować jako argument kiedy ktoś wyskoczy o
  • Odpowiedz
Taki Kaligula zrobił konia konsulem. To też mam stosować jako argument kiedy ktoś wyskoczy o równouprawnieniu zwierząt?

@haes82: xD Sprowadzanie sprawy do absurdu jak zwykle. Wiesz, jak chcesz to możesz, przecież jeden z papieży zrobił coś podobnego.
  • Odpowiedz
Sprowadzanie sprawy do absurdu jak zwykle.

@MichalLachim: absurd to uprawia LGBT. To, co kiedyś oglądało się w programach satyrycznych i kabaretach teraz dzieje się na serio.
  • Odpowiedz
@TinkerCob: jestem niewierzący, wisi mi czyjś urojony Jezus i pojęcie "grzechu". Ale p---------e, że Jesus byłby za LGBT to po prostu p---------e. I to potężne. I do tego się odnoszę.
  • Odpowiedz
@MichalLachim: 1 do Koryntian 6:9,10,11
Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, (10) ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. (11) A takimi byli niektórzy z was. Lecz zostaliście obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w imię Pana naszego Jezusa Chrystusa i przez Ducha Boga naszego.
  • Odpowiedz
@haes82: Przecież możesz sobie wierzyć lub nie wierzyć w co tylko chcesz ale jeżeli powołujesz siè na Biblie to uszanuj jej nauki. Jeżeli masz lepszy sposób na życie to chętnie posłucham twoich zasad których się trzymasz. Będzie ciekawie zapraszam.
  • Odpowiedz
@MichalLachim: Nie wiem kim jesteś ale napewno nie ty decydujesz co powinno być w Bibli a co nie. Przecież nikt ci nie każe być chrześcijaninem, jest tyle religi, stowarzyszeń itp że coś pewnie znajdziesz. Kto chce być chrześcijaninem musi spełniać określone waruni i koniec.
  • Odpowiedz
@Handyman czyli uważasz, że ludzie którzy noszą ubrania z dwóch rodzajów tkanin lub maja tatuaże nie mogą być chrześcijanami? Chrześcijanie mogą posiadać niewolników? Pochwalenie niewolnictwa jest w tej samej księdze co potępienie homoseksualizmu.
  • Odpowiedz