Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MichalLachim:
Azaż nie wiecie, iż niesprawiedliwi królestwa Bożego nie odziedziczą? Nie mylcie się: ani wszetecznicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani pieszczotliwi, ani samcołożnicy, ani złodzieje, ani łakomcy, ani pijanicy, ani złorzeczący, ani ździercy królestwa Bożego nie odziedziczą” – (Kor I 6, 9-10).
  • Odpowiedz
Polecam poczytać, zanim zaczniesz się wypowiadać. W starożytności istniały "związki partnerskie" a nawet małżeństwa dla par jednopłciowych. Grecja, Rzym, Chiny, Mezopotamia, Egipt, Ameryki.

@MichalLachim: nie chce mi się teraz szukać o innych cywilizacjach, ale zrobiłem research na temat Rzymu - owszem, zdarzało się, ale rzadko. Jak ktoś miał kaprys, kasę i pozycję to mógł wszystko. Taki Kaligula zrobił konia konsulem. To też mam stosować jako argument kiedy ktoś wyskoczy o
  • Odpowiedz
Taki Kaligula zrobił konia konsulem. To też mam stosować jako argument kiedy ktoś wyskoczy o równouprawnieniu zwierząt?

@haes82: xD Sprowadzanie sprawy do absurdu jak zwykle. Wiesz, jak chcesz to możesz, przecież jeden z papieży zrobił coś podobnego.
  • Odpowiedz
Sprowadzanie sprawy do absurdu jak zwykle.

@MichalLachim: absurd to uprawia LGBT. To, co kiedyś oglądało się w programach satyrycznych i kabaretach teraz dzieje się na serio.
  • Odpowiedz
@TinkerCob: jestem niewierzący, wisi mi czyjś urojony Jezus i pojęcie "grzechu". Ale p---------e, że Jesus byłby za LGBT to po prostu p---------e. I to potężne. I do tego się odnoszę.
  • Odpowiedz
@MichalLachim: 1 do Koryntian 6:9,10,11
Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, (10) ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. (11) A takimi byli niektórzy z was. Lecz zostaliście obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w imię Pana naszego Jezusa Chrystusa i przez Ducha Boga naszego.
  • Odpowiedz
@haes82: Przecież możesz sobie wierzyć lub nie wierzyć w co tylko chcesz ale jeżeli powołujesz siè na Biblie to uszanuj jej nauki. Jeżeli masz lepszy sposób na życie to chętnie posłucham twoich zasad których się trzymasz. Będzie ciekawie zapraszam.
  • Odpowiedz
@MichalLachim: Nie wiem kim jesteś ale napewno nie ty decydujesz co powinno być w Bibli a co nie. Przecież nikt ci nie każe być chrześcijaninem, jest tyle religi, stowarzyszeń itp że coś pewnie znajdziesz. Kto chce być chrześcijaninem musi spełniać określone waruni i koniec.
  • Odpowiedz