Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lacuna:
Moje dziury fabularne:
1) W jaki sposób Jaszczury wiedziały kiedy zabrać Sakriya a nie Udasi w czasie dzwonu, gdy nawet nie wiedzieli kto kim w przygodzie jest? Jeśli zliczały ludzi, to dlaczego nie używały tego później? To była twoja mechanika jako GMa?

2) Jeśli sam uderzyłem kilofem w rdzeń i pojawił się jaszczur, który mnie opatrzył prawie w tej samej chwili (tzn. teleportował się?) dlaczego nie używali tej techniki potem np.
  • Odpowiedz
@Awerege: No to po kolei :)

1) W jaki sposób Jaszczury wiedziały kiedy zabrać Sakriya a nie Udasi w czasie dzwonu, gdy nawet nie wiedzieli kto kim w przygodzie jest? Jeśli zliczały ludzi, to dlaczego nie używały tego później? To była twoja mechanika jako GMa?

Całkowicie sztuczna mechanika, która wpływała na losowanie (a konkretniej na grupę, która była losowana). Jaszczury na Dzwonie natomiast były zwykłymi cieciami, którzy nie liczyli dokładnego stanu
  • Odpowiedz
@lacuna: Opisy historii podboju Sumerów, przybycia jaszczurów i przepis na truciznę miałaś przygotowane wcześniej? W sensie czy mogłabyś je wrzucić tutaj czy dopiero byś je pisała na bieżąco gdybyśmy je znaleźli?
  • Odpowiedz
@Zeroskilla: Jak w większości przypadków przygotowany miałam szkielet (część informacji jest do znalezienia w pierwszej zapowiedzi), a reszta byłaby dopisywana na bieżąco. Po senackiej przygodzie wolę nie przygotowywać opisów z wyprzedzeniem, bo mogę ich potem nigdy nie użyć.
  • Odpowiedz