@fordern patrząc na ówczesną formę zespołu to tak, po wyścigu chwalono zespół za taktykę xD oraz jazdę Alonso i potem przy kolejnych wyścigach o tym wspomniano I do dziś pewnie tak by było, przycmiło to aferę z 2007 roku.
@fordern: w sumie człowiek oglądając zmagania Roberta przed wypadkiem gdzieś tam śledził poczynania Ferdka, ale nie zagłębiał się aż tak w szczegóły. Teraz jak się całość przeczyta to jednak wychodzi, że wcale nie był taki boski i "rain master" za jakiego się go uważa, skoro nawet Trulli go lał w Renault kiedy nie rzucano mu kłód pod nogi. Gdyby nie mistrzowska konstrukcja 05-06 to dzisiaj pewnie uważany by był za
@dablju_: Transfer do Ferrari byłby dobry, wierzę że Robert by sobie poradził - pewnie początkowo wyglądałoby jak w Mercedesie między Hamiltonem a Rosbergiem, ale Alonso szybko zacząłby swoje świńskie zagrania, i byłoby "Friendship with Kubica over, now Adrian Sutil is my best friend".
Massa miał problemy z tempem po powrocie, ale epizod w Williamsie pokazał że była to blokada psychiczna. Wczoraj właśnie opisywałem proces łamania Felipe, więc nie chcę spoilerować.
@fordern: Jakie jest Twoje źródło informacji? Nie mów, że pamiętasz tak szczegółowo co działo się 10 lat temu. Świetna robota tak w ogóle, super się to czyta.
@Qbol69: Dużo pamiętam, to akurat był okres mojego największego zainteresowania F1. A tam gdzie nie pamiętałem, wspomagałem się tabelkami i wykresikami. Trulli Train akurat jest na tyle charakterystyczne, że to można było zapamiętać, Fernando nie był jedynym który spuchł z frustracji nie mogąc wyprzedzić Jarno. ( ͡°͜ʖ͡°)
@fordern: Wiadomo, ja też wtedy oglądałem każdy wyścig i coś tam pamiętam, ale maksymalnie z 10% tego co Ty wypisujesz :P I to pomimo ostatniego przypomnienia sobie tego co się wtedy działo przez Mechanika i biografię Kimiego.
@Qbol69: Biografia Kimiego, zapomniałem że to wyszło. Akurat na potrzeby następnego odcinka to mogłoby być cenne źródło, a ja już napisałem swoją teorię ( ͡°ʖ̯͡°)
@Qbol69: Już napisałem tyle ile mi się udało ustalić z alternatywnych źródeł, i co najlepsze - dość starych, bo większość zamyka się w okresie 2012-2013, kiedy umowa odejścia z Ferrari przestała obowiązywać ( ͡º͜ʖ͡º)
Ale chyba faktycznie zaraz polecę, i może uzupełnię istniejącą teorię.
@fordern: Widać napracowanie, bardzo fajnie się czyta i nie mogę doczekać się kolejnej części. Jedyna uwaga to taka, że brakuje pewnych faktów, o których osoby niebędące w temacie mogą nie wiedzieć i straci się spójność pomiędzy kolejnymi akapitami. Było to widać w poprzednich częściach. Szczerze to chyba nawet nie było napisane, kiedy zdobył majstra, ale mimo tego dobrze napisane i keep doing!
Massa miał problemy z tempem po powrocie, ale epizod w Williamsie pokazał że była to blokada psychiczna. Wczoraj właśnie opisywałem proces łamania Felipe, więc nie chcę spoilerować.
Ale chyba faktycznie zaraz polecę, i może uzupełnię istniejącą teorię.
Jedyna uwaga to taka, że brakuje pewnych faktów, o których osoby niebędące w temacie mogą nie wiedzieć i straci się spójność pomiędzy kolejnymi akapitami. Było to widać w poprzednich częściach. Szczerze to chyba nawet nie było napisane, kiedy zdobył majstra, ale mimo tego dobrze napisane i keep doing!