Wpis z mikrobloga

Miałem w tym roku wejść w temat uprawy papryczek ale niestety kompletnie przespałem sprawę.
Musiałem polegać więc na cudzych zbiorach - taty i kumpla.
Wyszedł z tego taki kiszony sos, polecam sprawdzić jako alternatywę dla sosów z octem i cukrem.

przepis

No i nie ma potrzeby gotowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#chilihead #papryczki #chili #gotowanie #gotowanietomojapasja #dieta
boloney - Miałem w tym roku wejść w temat uprawy papryczek ale niestety kompletnie pr...

źródło: comment_tEyKGTwy51J7FBbcH57ITN8dKVV7sYp2.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@boloney: Halo, halo. Panie, pomóż :D Zrobiłem dwa dni temu tak jak to opisałeś. W słoiku zamkniętym który powinienem otwierać raz dziennie. I tak sie zastanawiam czy wszystko jest dobrze bo przy otwieraniu nie słychać żadnego dzwięku wypuszczania gazów. Troche bąbelków leci do góry i tyle. Tak powinno być czy mi to tam gnije zamiast fermentować? xD
Niewiemja - @boloney: Halo, halo. Panie, pomóż :D Zrobiłem dwa dni temu tak jak to op...

źródło: comment_shwFjftP69lw1oiF5hqNQG4UVfMv3Hhj.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@boloney: Dwie łyżki stołowe czyli koło 20g soli. Ile waży wsad nie mam pojęcia, brak wagi ale z 2kg na pewno. Zakrętka wygląda nieciekawie ale słoik wydawał sie szczelny :D Chociaż gazy może faktycznie jakąś droge mogły sobie znaleźć. Czyli co, działa to dobrze? :D
  • Odpowiedz
spróbuj za kilka dni


@boloney: Z tym próbowaniem może być problem bo tam kilka Nagalah wrzuciłem do tego :D W sumie myślałem o tym żeby to ukisić i użyć jako bazy do innych sosów, zamiast octu. Samego w siebie sie tego raczej próbować czy jeść nie da :D
  • Odpowiedz