Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fordern: Jedno mnie tylko ciekawi. Kimi zdobył tytuł na Ferrari w 2007 roku, po świetnym sezonie, a oni chcieli się go od tak pozbyć? Przecież to nie ma sensu. Po Twoich tekstach nasuwa się tylko, że nikt was nie wydyma tak, jak Alonso renault. I to dwa razy :)
  • Odpowiedz
@slusar_o2: Kimi był nie poprawny politycznie nie godzil by się na bycie nr2 a ferrari z sandanderem chcieli zrobić z Alonso drugiego Schumachera który seryjnie będzie wygrywał a Massa miał dostać rolę Barichello do czego był szkolony przez lata
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@marsellus @slusar_o2: Santander jest dużym graczem w Brazylii, więc Massa by im się przydał. W tamtym czasie to był mocny Felipe (wizerunek mocno potwierdzony sezonem 2008), więc tym bardziej był lepszym kandydatem niż Kimi.

Nie zapominajcie, że markiz Luka di Montezemolo to biznesmen, bardzo wytrawny biznesmen. Bardzo dobrze wiedział co robi.

Zresztą, wykopanie Schumachera też nie miało zbyt wiele sensu, w 2006 przecież wciąż był w formie i walczył
  • Odpowiedz
@milosz1204: o kurde zawsze myślałem ,że Kimi odszedł z Ferrari tak po prostu bo chciał spróbować rajdów a teraz czytam ,że odszedł bo został wypchnięty siłą z Ferrari. Całe życie człowiek się dowiaduje czegoś nowego. Nie no o Spygate i Crashgate wiem i słyszałem bo to pamiętam jak oglądałem w tych czasach F1 ale ,że były jeszcze takie dymy i afery z Alonso za kulisami to głowa mała.
  • Odpowiedz
@milosz1204: Został wypchnięty, i dlatego tak bardzo dziwił jego powrót. Jak dojdę do 2014 roku, to przytoczę pewną anegdotkę, jak to Raikkonenowi nie pozwolono dojechać przed Alonso w jego domowym wyścigu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fordern: Fajnie się czyta Twoje wpisy, człowiek nie zdawał sobie sprawy jakie inby się tam odwalały w kuluarach. Oglądało się wyścigi bez zastanowienia nad tym co się dzieje w padokach. Pewnie dzisiaj też są ciekawe historie, ale nie wypływają na powierzchnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz