Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dradziak: Trochę nie wiem skąd się biorą w internecie te zestawienia La Nuita i Lanvina (nie mówiąc o nazywaniu jednego klonem drugiego). Dla mnie to dwa inne zapachy.
  • Odpowiedz
@Mjut_Spadziowy: Według mnie ten „La Nuit”, który był idealny na randki, spotkania z kobietami i sprawiał, że cizie miały mokro, to ten z pierwszych wypustów. Te ostatnie wypusty to miły, przyjemny w odbiorze zapach, jak najbardziej komplementowany, ale ze słabymi parametrami użytkowymi. Dalej jest piękny, ale moim zdaniem niewiele jest okazji, żeby go użyć, bo na chłodne zimowe wieczory, albo jakieś randki jest dużo lepszych propozycji, w lepszej cenie i
  • Odpowiedz
@dradziak: No ja wiem że sobie tego nie wymyśliłeś, bo też takie opinie czytałem, ale o ile takie Riflesso rzeczywiście jest bardzo zbliżonym zapachem, o tyle w tym tytoniowo-miodowym Lanvinie naprawdę trudno znaleźć podobieństwo do LN akurat.
  • Odpowiedz
  • 2
@Osqr
Znam Riflesso, Day Y i SOH i z tych trzech zdecydowanie wybieram Day Y.
Na mnie ma parametry takie, jakie powinien mieć La Nuit, tylko mam z nim jeden problem - nie wyczuwam tam kardamonu, tylko coś na kształt kardamonu.
Gęstego, ale jednak to nie to.
@vizori
Adres znasz, amarenke możesz
  • Odpowiedz
@dradziak: i nie czuć w nim żadnej taniości? oj, kusisz. Mimo, ze jestem przeciwnikiem perfum z zary, to chyba jutro Zare odwiedzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Osqr
Niestety, ale Zara - Day Y wyszła 2 lata temu i już jest ją bardzo ciężko wyrwać.
Nie ma jej w sprzedaży, a z chęcią sam bym kupił jeszcze jeden flakon :P
  • Odpowiedz
@dradziak: Dostałem od dziewczyny 2 lata temu La Nuit, z racji tego że bardzo się jej podobały. Niestety zapach okazał się trwały jak nasz związek ( ͡° ͜ʖ ͡°) To w takim razie czas na przetestowanie czegoś innego, niż Day Y. Próżno szukać dobrych klonów La Nuit, tak jak dobrych klonów Erosa niestety.
  • Odpowiedz
  • 1
@Osqr
Czyli prawdopodobnie miałeś flaszkę z tego najgorszego okresu.
Poszukaj Riflesso, Strolling Oved Heaven - one są blisko, ale co do parametrów, to już... okaże się ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz