Aktywne Wpisy

Soothsayer +67
jak już rozwinę kołhoz to zatrudnię wszystkich frenów

Wink +17
Widziałem wątek na reddicie gdzie ktoś szukał podobnych gier #expedition33 (chodziło o emocje, zwroty akcji, postacie które można polubić) i zaczęła się wyliczanka soulslike'ów i jRPGów.
Jakie emocje przez 20 godzina da mi Dark Soulsów? Dla nowego gracza ewentualnie w---w, że nie może ubić jakiegoś przeciwnika xD
Ale tak zacząłem się zastanawiać jaka gra tak właściwie podobne emocje wywołała we mnie, jaka gra była poruszającą, piękną i mądrą opowieścią?
Do
Jakie emocje przez 20 godzina da mi Dark Soulsów? Dla nowego gracza ewentualnie w---w, że nie może ubić jakiegoś przeciwnika xD
Ale tak zacząłem się zastanawiać jaka gra tak właściwie podobne emocje wywołała we mnie, jaka gra była poruszającą, piękną i mądrą opowieścią?
Do
źródło: image
Pobierz

Przytaczam za: Andrzej Szyjewski, Religia Słowian, Kraków 2003, s. 104.
Rozumiem też, że wykopkom, którzy kobietę widzą głównie w karcie incognito święto seksu kojarzy się z ruchaniem na prawo i lewo, ale Noc Kupały nie przyzwala na s--s z obcą osobą, jeśli jesteś związany/a z inną osobą rytuałem swaćby. Jest to okazja to seksu pozamałżeńskiego wyłącznie dla tych, którzy takiego związku jeszcze nie dostąpili.
#konserwatywka #takaprawda #slowianie #urojeniaprawakoidalne #bekazprawakow #bekazkatoli #4konserwy #neuropa
źródło: comment_eZo40h5nQJmJkEfJX3TzoFjb9qJIrgzG.jpg
Pobierz@rodnorev: No nie wiem, akurat jest reprezentacja ludzi ktorzy sa prawakami i zwraca uwage na to ze konserwatywka nie musi byc zwiazana z wyznaniem abrahamowym. Najczesciej kto pisze takie chocholy to lewaki wierzace ze konserwatyzm jest zwiazany z przykuwaniem rozowych do kuchnii.
@ edit: Oczywiście żadnej rozwiązłości seksualnej nie było, u Słowian zdrada była karana nawet śmiercią.
Jan Malalas - Był chrześcijaninem, który opisywał "historię" świata zaczynając od mitologii żydowskiej
Kroniki też nie są specjalnie dobrym źródłem historycznym o czym świadczy przedstawianie tekstów z Biblii jako faktów. Nawet na początku wiki masz to napisane. Cała ta kronika którą podnieca się wielu rodzimowierców opisuje mitologię egipską, bo nawet Egipcjanie występują w tłumaczeniu: