Wpis z mikrobloga

No to zaczynamy! Pierwszy odcinek #mirkoshredwars !
Zmierzą się @lewoskrzydlowy i @Dieqx
Zachęcam wszystkich do głosowania, wyplusujcie to w gorące, żeby werdykt wydało mirko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak chcecie być wołani, to zapraszam do zapisu na mirkolistę: https://mirkolisty.pvu.pl/list/SViCYWZFCmSj2q5U

#gitara #gitaraelektryczna #muzyka #tworczoscwlasna

EDIT: potrzebna jakaś grafika na kanał, jakieś logo, jak ktoś umie coś takiego na szybko zrobić, to byłoby fajnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kto wygrał?

• @lewoskrzydlowy 40.8% (62)
  • @Dieqx 59.2% (90)

Oddanych głosów: 152

pankos - No to zaczynamy! Pierwszy odcinek #mirkoshredwars !
Zmierzą się @lewoskrzyd...
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lewoskrzydlowy co prawda troche monotonnie, ale siła wymierzona na zamiary. @Dieqx zaczął poruszac palcami tak szybko, że czas przestał dla nich istnieć no i dało się to chwilami usłyszeć
  • Odpowiedz
@lewoskrzydlowy: trochę się zgodzę z @tmux ale moim zdaniem monotonia nie leży w "z wolnym" graniu.
Wszystkie frazy zaczynasz na początku taktu. Poeksperymentuj, spróbuj wcisnąć czasem frazę w połowie albo pod koniec taktu, niby nic ale strasznie ożywia i urozmaica grę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@Kokos to że chodzi o zabawę, i to że ktoś nie z--------a 400bpm, nie znaczy, że nie może zagrać fajnego sola, czasem wolniejsze granie może być o wiele ciekawsze niż bezsensowne wystrzeliwanie miliona dźwięków na sekundę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
obaj uczestnicy fajnie akcentują zmiany akordów podkładu i nie trzymają się tylko pentatoniki co sprawia że słucha się przyjemnie, no i fajnie że obaj używają techniki "wdech i wydech" przy budowaniu fraz. głos jednak oddaję na @lewoskrzydlowy bo wydaje mi się że jest bardziej świadomy poziomu swojej techniki niż @Dieqx.
ale obaj panowie bardzo fajnie, tak trzymać!
  • Odpowiedz
chodzi o zabawę, i to że ktoś nie z--------a 400bpm, nie znaczy, że nie może zagrać fajnego sola, czasem wolniejsze granie może być o wiele ciekawsze niż bezsensowne wystrzeliwanie miliona dźwięków na sekundę

@pankos: Ale nazwałeś to shred wars, także nie dziw się, że pojawiają się głosy krytyki od osób, które po nazwie oczekiwały jakichś złożonych, spektakularnych szybkich solówek, którym bliżej do Symphony X niż do bluesowych solówek od B.B.
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@Rimfire po pierwsze nie ja nazwałem, tylko to kontynuacja, a po drugie to jest mirko i nie spodziewajmy się, że siedzą tu sami Yngwiee Malmsteeny XD mimo że mireczki super grają, tu chodzi o zabawę i fajna muzykę

@kalkuba pisałem chyba z 5 postów od jakiegoś miesiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz