Aktywne Wpisy

zackson +10
Co można zrobić samemu (+ szwagier) w mieszkaniu deweloperskim bez żadnego doświadczenia? Nauka przez oglądanie tutoriali na YT xD Na razie tylko malowanie + kładzenie podłogi (panele) przychodzi mi do głowy. Płytki w łazience za duże ryzyko, że będą krzywo. Meble robi stolarz.
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #nieruchomosci
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #nieruchomosci

duzy_krotki +574
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.

W związku z tym przedstawiam kolejne #pytanianaprawko!
W poprzedniej ankiecie głos oddało 47 osób, a tag obserwują już 22 osoby (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■).
W ostatnim wpisie swoje miejsce znalazło podsumowanie z poprawną odpowiedzią i uzasadnieniem: link do ostatniego wpisu.
Tradycyjnie już, podsumowanie z poprawną odpowiedzią i wyjaśnieniem, a także kolejne pytanie wrzucę jutro!
Osoby, które chcą być wołane do podsumowania powinny zaplusować specjalnie przeznaczony do tego komentarz.
#prawojazdy
źródło: comment_iYiX8n4Oc0LgXHA9qqF9kEXibrbC6A2a.jpg
PobierzCzy w tej sytuacji, zamierzając skręcić w prawo, masz pierwszeństwo przed pieszym?
@Helonzy: a dziękuję :). Tobie też gratuluję, kiedy zdawałeś?
https://www.wykop.pl/wpis/43305691/teoria-zdana-74-74-pkt-za-pierwszym-%C2%BA-%CA%96-%C2%BA-pokaz/
@MrStealYourGirl: bardzo się cieszę, że się podoba ( ͡° ͜ʖ ͡°) - staram się jak mogę. I dziękuję za gratulacje :).
@stormkiss: możemy założyć, że zaznaczyłeś drugą opcję ( ͡~ ͜ʖ ͡°) - jest darmowy serwis, na którym możesz się sprawdzić (chociaż nie jestem pewien, czy mają pełną
@stormkiss: oczywiście, baza jest publiczna więc i sporo jest w sieci list ze wszystkimi pytaniami. Mam mimo wszystko nadzieję, że większość odpowiadających w ankietach tego nie robi (trochę w to wierzę patrząc na wyniki ankiety w pytaniu z rowerzystą na skrzyżowaniu). Co do "zrobienia się", to te pytania nie są formułowane spójnie jeśli idzie o pierwszeństwo, niektóre brzmią "...czy masz pierwszeństwo
@Helonzy: oo, wystalkowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■ - zazdroszczę trochę że już to masz za sobą, zobaczymy ile razy się wyłożę na praktycznym :).
Powodzenia na praktyce! :)
Tak, bo pieszy nie jest na przejściu tylko przed przejściem, a policjant stoi bokiem.
Czy coś przeoczyłem, czy coś zmieniły się przepisy, czy muszę oddać prawo jazdy?
Nie musisz, sprawdziłem odpowiedz. Miałem rację.
źródło: comment_patNp2a3vmqiuFRaMbvQFKP7FYN84LGD.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@gladagugu: ja celowo nie piszę o poprawnej odpowiedzi przed podsumowaniem żeby nie sugerować głosującym w ankietach.
Wyjaśnienia, które wrzucam jako element tej serii zawierają bogaty opis sytuacji z pytania, odwołania do konkretnych przepisów wraz z cytatami oraz linkami do ustaw i rozporządzeń. Przedwcześnie wrzucony screen z aplikacji nie wnosi merytorycznie nic, nie jest nawet w połowie tak wyczerpujący jak objaśnienia które przygotowuję.
Nie usuwam tego co wrzuciłeś po to, żeby może inni którzy w przyszłości wpadną na pomysł na wklejanie lakonicznych wyjaśnień z aplikacji na telefon powstrzymali się od
A co to da takie czajenie się?
Piszesz pytanie, dajesz ankietę a w ukrytej treści możesz dać wytłumaczenie.
Zobacz, że komentarze o wołanie na wyjaśnienie zbierają najwięcej plusów, być może bez nich by te wpisy miały znacznie mniejszy zasięg.
@TheRealMikz:
Czyli nastawiony na łowienie plusików przez clickbait i wyczekiwanie...