Wpis z mikrobloga

@vevnx: Do tej pory nie moge ograc zaleglych tytułów, a tu taka perełka.. zaliczam sie do tej grupy, dla ktorej liczy sie klimat, muzyka, utożsamianie z bohaterem. Detroit, beyond two souls, the last of us, heavy rain, hellblade, wiesiek, rdr2...poezja, nie moge sie doczekac az na to przyjdzie pora, poki co tłuke metro exodus.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Vinny polecam. Klimat podczas podróży, magia. Bardzo się dziwiłem patrząc na oceny, że ktoś naprawdę mówił, że gra jest "nudna". Ja się wybitnie bawiłem i czeka mnie jeszcze wiele godzin podróży, bo chce zrobić platynę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@tamagotchi w Niera nie grałem, ale sama stylistyka, taka bardzo japońska już mnie obrzydza. Co do gier, to gust. Także wyluzuj. Imo DS to pozycja 10 poziomów wyżej niż większość gier. Patrzę na to jak na pełnię, całość, poskładaną z idealnych składników
  • Odpowiedz
@vevnx: jeszcze wracając do muzyki - w NieRze była tworzona specjalnie dla gry i jest póki co najlepszym suondtrackiem w grze, jaki słyszałem, ale jak mówię - nie gram dużo. A w DS specjalnie pod grę to ile stworzono? Jeden? Dwa? Pomijam ambienty i zapętlone sample w trakcie konkretnych wydarzeń w grze, np. w tracie walki itd, które akurat przyznam są bardzo dobre i potęgują doznania, ale to do pięt
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tamagotchi Moim zdaniem do DS jest bardzo dobrze dobrana muzyka, jako sam soundtrack myślałem, że słaba, ale w grze pasuje idealnie. Co do gameplayu, nie grałem w Nier, ale DS ma dla mnie bardzo ciekawy gameplay, grało mi się wybitnie. Bo gra wreszcie nie polegała na biegnieciu przed siebie z karabinem czy skakaniem po budynkach jak idiota. Schemat podróży jest super, do tego wybitne widoki. Dla mnie? Idealna gra.
  • Odpowiedz
@vevnx: spoko, pozdro z wbijaniem platyny, prędzej czy później jeżdżenie po tyrolkach ci zbrzydnie :) chyba że będziesz tracić czas na dostawy autem ¯\_(ツ)_/¯ gdzie w wielu miejscach jest to niemalże niemożliwe, szczególnie na tym śnieżnym etapie
  • Odpowiedz
@tamagotchi: W jaki sposób miażdży i w jaki sposób porównujesz dwie gry z różnych zupełnie gatunków? NieR na tle swojej gatunkowej konkurencji (np. inne slashery od Platinum Games) niczym się nie wyróżnia szczególnie oraz ma sporo głupotek, których konkurencja nie ma. Średniak.
  • Odpowiedz
@Oak_: więc piszę jeszcze raz - określ gatunek DS.

Owszem.

Ile? Godzinę? Dwie? Czy do pierwszego endingu myśląc że to koniec gry ( ͡° ͜ʖ ͡°)?

Grałem też w inne gry od Platinum Games, które są slasherami, więc myślę, że wiem o czym mówię.

Co to ma do rzeczy? Po skończeniu NieRa włączyłem na chwilę jakąś tam Bajonetę, po czym szybko wyłączyłem. To zupełnie inna gra.
  • Odpowiedz
określ gatunek DS

@tamagotchi: Nie wiem czy istnieje taki gatunek, bo się spotykam pierwszy raz z grą stawiającą wszystko na traversal, która nie jest platformówką.

Ile? Godzinę? Dwie? Czy do pierwszego endingu myśląc że to koniec gry ( ͡
  • Odpowiedz