Aktywne Wpisy

Bambrx +129
#lotto
Druga czwórka w życiu... Jedna cyfra. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Za tą główną wygraną człowiek by sobie już inaczej życie ułożył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Druga czwórka w życiu... Jedna cyfra. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Za tą główną wygraną człowiek by sobie już inaczej życie ułożył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000003607
Pobierz
huopisko +322
źródło: 1000005669
Pobierz

Ze względu na ograniczenie długości pytania w ankiecie, wrzucam pytanie w treści wpisu:
Czy zakaz wyrażony umieszczonym z prawej strony jezdni znakiem pionowym obowiązuje od miejsca jego ustawienia do najbliższego skrzyżowania włącznie?
Jestem Wam mega wdzięczny za zainteresowanie serią! Poprzedni wpis trafił w gorące dyskusje, co spowodowało że w poprzedniej ankiecie głos oddało 1900 osób, a liczba obserwujących tag skoczyła z 33 na 102 osoby (。◕‿‿◕。)! Do samego podsumowania wołałem ponad 500 osób :).
Podsumowanie do poprzedniego wpisu możecie przeczytać tutaj.
W związku z tym, że pojawiło się wiele nowych osób, pomyślałem że przypomnę na czym polega ta seria:
Pytania, które wrzucam, pochodzą z oficjalnej bazy pytań na egzamin teoretyczny publikowanej na stronach Ministerstwa Infrastruktury. Publikuję pytanie wraz z ankietą, a następnego dnia w wątku umieszczam podsumowanie głosowania w ankiecie, informację o poprawnej odpowiedzi wg. oficjalnej bazy oraz swoje wyjaśnienie zagadnienia poruszonego w pytaniu, razem z cytatami z ustaw i rozporządzeń oraz linkami do nich. W podsumowaniu pojawia się również identyfikator pytania z oficjalnej bazy i link do niej.
Parę osób pytało mnie o opcję wołania do wpisów. W związku z tym założyłem Mirkolisty dla tych wpisów, można zapisywać się tutaj.
W poprzednim wpisie o zawołanie poprosili mnie @balbezaur i @Grzesiek_astronaut
#prawojazdy
źródło: comment_wvD9CRYgobLl79x0arXGoX1s7CZYi66S.jpg
PobierzPytanie w treści wpisu
Chociaż już widywałem znak nakazu jazdy na wprost na wysokości wjazdu do komisu samochodowego, gdzie jednocześnie na najblizszym skrzyżowaniu mozna skręcić i w lewo i w prawo, a znaki poziome nie zakazują przekraczania osi jezdni.
35 Pułaskiego
https://maps.app.goo.gl/7SmQkgfMxcdctqWMA
@TheRealMikz: to już chyba nawet wiem czemu źle zagłosowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wyniki ankiety na chwilę obecną:
Tak: 81 głosów
Nie: