Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sagez: Konkretne źródło informacji, dzięki czemu wiem, że raczej nie zagram. Co akapit miałem wrażenie, jakbyś nie chciał napisać, że gra generalnie nie ma na siebie żadnego pomysłu, poza byciem ruskim falloutem i niby hołdem.
  • Odpowiedz
@sejsmita: Bo... tak może być. Natomiast daję twórcom duży kredyt zaufania, żeby ten świat dalej rozwijali i udoskonalali. Chwała im za to, że chciało się im dodać crafting, polowanie czy mechanikę obozowania i gotowania. Mogli poprzestać na zapewnieniu chodzenia, strzelania, rozwiązywania questów, no i to tyle - wielu i tak by zagrało. Długo po premierze poprawiają tę grę, więc i tak jest bardzo ok.
  • Odpowiedz
Kopiowanie...

@Lisaros: Pomysł może dobry, ale niekoniecznie na grę, za tym musi coś stać, musi czemuś służyć i z czegoś wynikać. Tymczasem czytając tekst @Sagez'a miałem wizję gości, którzy wzięli mnóstwo fallouta, trochę metro (goryl) i trochę stalkera sądząc, że to wystarczy. Z tekstu, który jest generalnie pozytywny.

Ponownie odniosę się porównawczo do War for the Overworld, gdzie goście wzięli wszystko co było w DK, ale zmienili i
  • Odpowiedz
. Długo po premierze poprawiają tę grę, więc i tak jest bardzo ok

@Sagez: To rzeczywiście dobrze o nich świadczy. Dodam do listy, a nóż zagram i kiedyś sam się podzielę wrażeniami. :)
  • Odpowiedz
@Sagez: O i to jest solidny post, o takie wpisy na mirko i pod #crpg nic nie robiłem ;) Teraz tylko iść za ciosem i założyć #sagezcontent bo na horyzoncie gatunkowo podobne (albo wręcz identyczne) Encased, a samo się przecież nie przejdzie i nie opisze :> (choć w tym przypadku obawiam się, że też braknie odpowiedniego wkładu humanistycznego, i podobnie jak piszesz o atomie, fabuła będzie
  • Odpowiedz
@Lisaros: Tak, właśnie dlatego do tej pory nie zagrałem w TOW - bo tak jakoś czułem, że to nie jest gra o skali New Vegas, że będzie mniejszy świat, mniej broni, że to nie będzie całkiem otwarta przygoda. Zagram jeżeli wypuszczą jakieś DLC.
Tak, amunicja w Atom rpg jest dobrze zrobiona, niektóre typy odkryjemy dopiero na końcu gry, inne do samego końca pozostaną bardzo, bardzo rzadkie. To duży plus. Ty
  • Odpowiedz
@Neurohaox: Dziękuję, bardzo mi miło. Jeszcze mnie tam nie ma. Na razie trochę mało czasu mam na granie, a o Encased nawet do tej pory nie słyszałem. Z opisu zapowiada się ciekawie, ale oryginalnie mniej więcej tak jak atom... Tak, też bardzo czekam na Colony Ship - jestem przekonany, że powtórzy sukces AoD.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Sagez: Masz plusa,nie za treść bo nawet nie zacząłem czytać e za to e tego n-------ś, bardzo rzadko widuje się takie wypracowania na Mirko.
  • Odpowiedz