Wpis z mikrobloga

@gadpustynny: z tego przepisu, robiłem już 3 razy i wychodzi super. Daje jedną szklankę płatków chili (gochugaru) na 2 kapusty.
Spisałem przepis po polsku jakby ktoś chciał.

*Kimchi (proporcje na ok. 5L)*

- kapusta pekińska 2 główki
- marchew 3 szt
- rzodkiew biała 1szt
- por 1szt
- mąka ryżowa
- sos rybny
- cebula
- czosnek
- imbir
- cukier
- papryczka Gochugaru (proszek)

("szklanka" to u mnie
z czym to sie je?


@1950M: z czym chcesz. może robić jako podstawa całego dania (np zupa kimchi, gulasz na bazie kimchi, ryż smażony z kimchi) albo dodatek do innych dań (jak jem ryż to często mam na boku kimchi ale nie tylko - zdrzyło mi się także jeść razem z ziemniakami i schabowym)