Aktywne Wpisy

nativ +6
Muszę się pochwalić bo się uduszę. Mieszkam w bliźniaku. Ściana pomiędzy mną a sąsiadem to około 25cm. Sąsiedzi są głośni. Postanowiłem wyciszyć ściany od ich strony.
Pierwsza ponad rok temu sypialni. Miałem tylko 25mm na wyciszenie, inaczej nie zmieściłbym szafy.
Poszło tak.
Mass loaded vinyl 2mm żałuję mogłem dać 5mm.
Dwie warstw zielonych podkładów pod panele po 7mm każde.
Plyta gipsowa 9.5mm
Pierwsza ponad rok temu sypialni. Miałem tylko 25mm na wyciszenie, inaczej nie zmieściłbym szafy.
Poszło tak.
Mass loaded vinyl 2mm żałuję mogłem dać 5mm.
Dwie warstw zielonych podkładów pod panele po 7mm każde.
Plyta gipsowa 9.5mm

souvlaki +2
w------i ładnego typka z pracy :(

Podobno z #rozdajo łatwiej o rozgłos, więc niniejszym organizuję takowe. Do wygrania jest, hmmm, ekwiwalent 250 spalonych blackcoinów (zaraz wyjaśnię, o co chodzi). W nocy z soboty na niedzielę, a konkretnie na sekundę przed pierwszą czasu polskiego, kończy się początkowa dystrybucja tworzonego przeze mnie Ercoina. Monety zostaną w rozdysponowane pomiędzy adresy proporcjonalnie do liczby blackcoinów spalonych (zniszczonych) w określony sposób. Żartobliwie nazywa się to „Initial Burn Offering”, w skrócie IBO (nie mylić z ICO). Zabawa polega na wytypowaniu, jaka będzie łączna liczba spalonych blackcoinów w ramach tego IBO. Zwycięzca otrzyma — gdy już Ercoin zostanie uruchomiony — tyle ercoinów, ile przypadnie na 250 spalonych blackcoinów (250 BLK jest warte ponad $11 wg obecnego kursu na Coinpaprika). Zasady są następujące:
1. Wstawiamy w oddzielnym komentarzu swoją prognozę jako liczbę z kropką lub przecinkiem jako separatorem dziesiętnym, oddzieloną spacją od następującego po niej adresu Ercoina, na który trzeba będzie przesłać nagrodę, zapisanego w formacie Base58. Przykład: „1234567,89012345 75yBA6phNd1MMXoQG7Gc1X1HN6VAKM6nzthxcSf8hSFh”. (Komentarz nie może zawierać dodatkowych treści).
2. Zielonki nie startują (za zielonkę uważa się konto, które jest zielonką w momencie, gdy będę ustalał wyniki, czyli jakoś w niedzielę).
3. Ostateczny termin na wstawianie prognoz to 12:00 w sobotę.
4. Komentarz usunięty przez autora w tym wątku opublikowany przed terminem z punktu ⒊ skutkuje dyskwalifikacją (chodzi o to, żeby nie wstawiać kilku prognoz i nie zostawiać później najbardziej dogodnej).
5. Tylko jedna prognoza na osobę.
6. Kworum zostaje osiągnięte przy 10 typujących.
7. Wygrywa osoba, która poda typ najbliższy rzeczywistemu rezultatowi. W przypadku remisu wygrywa osoba, która najwcześniej zamieściła komentarz z typem.
Pomocnych odnośników (poza https://ercoin.tech ) nie podaję, bo chodzi o to, żeby poklikać, rozejrzeć się, poczytać.
#kryptowaluty #ercoin
( ͡° ͜ʖ ͡°)