Wpis z mikrobloga

Ma ktoś patelnię Woll Just Cook i mógłby coś o niej powiedzieć? Powłoka naprawdę jest tak zajebiście odporna na zarysowania? Pytam, bo mam od dwóch dni i krawędź patelni jest ubita już tak, że widać srebro spod powłoki - rękę sobie dam uciąć, że jej tam wcześniej nie było, a sama również o nic nie uderzyłam, bo o patelnie dbam jak tylko umiem. Na samej powierzchni patelni też chyba jakaś delikatna płytka ryska mi się zrobiła, a używam tylko szpachelek z tworzywa i zastanawiam się o ciul chodzi ()
#gotujzwykopem
  • 5
@matra: wygląda na to, że ta patelnia ma tę samą (lub podobną) powłokę tytanową, co mój Scanpan (swoja drogą bardzo polecam). Powłoka się nie rysuje ani nie niszczy, ale dbam o nią, mimo że producent pozwala używać metalowych narzędzi, to tego nie robię i zmywam tylko ręcznie
@sailercon: ja mam te czarne z ikei i chyba pora je wymienić.
@Rocky_Zuma_Skye: nie, ale nawet gdyby, to powłoka ponoć wytrzymuje tarcie widelcem. Zmywam w blaszanym zlewie, więc pewnie tam się kant otłukł.
@dyniel: ja też zmywam tylko ręcznie, ale producent zezwala na mycie w zmywarce, także nawet gdyby, to nie ma prawa się nic dziać. To, że się (prawdopodobnie) #!$%@?ł kant w trakcie zmywania jakoś przeboleję, bo w