Wpis z mikrobloga

@BlackPinguin w tamtym roku mrozilem ruskie przed ugotowaniem, w dzień wigilii wrzuciłem zamrożone do gotującej się wody, ciasto się rozgotowalo a w środku były zimne, co #!$%@?? Nie chcę popełnić znów tego samego błędu, mam dzieci, proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pigaskie: mrozi się po ugotowaniu
Gotujesz, dobrze osuszasz z dwóch stron na talerzu
Wystygniete pakujesz po około 10 do woreczka/pojemnika i zamrażasz
Jak wiesz, że będziesz mroził to dla pewności możesz zrobić trochę grubsze ciasto
@BlackPinguin: No ja też jestem zadowolony.Znalazłem dobry przepis na ciasto,a farsz robiłem generalnie pod siebie. 1kg grzybów na około 800kiszonej kapusty. Najpierw podsmażyłem cebulkę,potem wrzuciłem do niej grzyby,smażyłem kilkanaście minut i na koniec samą kapustę,też ją smażyłem,bo lubię kiszoną w takiej postaci.Wszystko wymieszałem,doprawiłem solą i pieprzem i to w sumie wszystko :) Jak dla mnie są zajebiste :D
Nie no wszystkie przeżyły,wrzuciłem najpierw do gotowania na próbę kilka takich co mi