Wpis z mikrobloga

@jegertilbake: rodzice racje mają, 24 lata to za wcześnie na takie decyzje; optyka jeszcze może Ci się zmienić w przyszłości, a dziecko może być ważne dla twojej partnerki
  • Odpowiedz
europejczyczy w "trosce" o srodowisko rezygnuja dzieci, araby maja po 7 dzieci i zyja z socjalu na ktory placa biali

@spidero: i będą mieli problem jak biali wyginą. Nie wiem po co wrzucać więcej mięsa do mielarki, bez względu na pochodzenie.
  • Odpowiedz
@pcstud: Moja partnerka po pierwszym spotkaniu wiedziala, ze nie chce i nigdy nie bede mial dzieci. Postanowilem wejsc z nia w zwiazek z uwagi na to, ze ona sama jest bezplodna wiec ryzyko, ze "jej sie odmieni" jak to maja w zwyczaju kobiety jest zablokowane fizjologicznie.

Wole, zeby zmienilo mi sie zdanie gdy nie bede mogl miec dziecka niz zeby mi sie zmienilo gdy juz je zrobie i uznam, ze
  • Odpowiedz
@pcstud: Btw jestem mezczyzna i podejmuje autonomiczne decyzje. W waznych kwestiach kieruje sie swoim rozsadkiem i logika a nie hormonami partnerki. Byla swiadoma mojej decyzji od poczatku wiec jedyne co moze zrobic to ja zaakceptowac. W tym wypadku nie ma z tym zadnego problemu.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: 2-3 dni po zabiegu na tabletkach przeciwbólowych, po 2 tygodniach lekarz kazał się pozbywać regularnie starego nasienia. Po 7 tygodniach od zabiegu byłem sprawdzić czy wszystko w porządku oraz to czy jestem trwale bezpłodny. Wszystko gra do tej pory ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pcstud: Policystyczne jajniki i suplementacja testosteronu nie zapewniaja stopnia bezplodnosci jakiego oczekuje. 2000 za komfort psychiczny jaki oferuje wazekotomia sprawia, ze redukcja szansa na zajscie w ciaze z 0,05% do 0,001% jest dla mnie tego warta.
  • Odpowiedz