Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
I cyk, kolejny donosik złożony poprzez portal Krakow.pl. Ciekawe, czy w przypadku porzuconych samochodów to coś da, kiedyś dwukrotnie dzwoniłem na SM, by odholowali porzuconą Skodę i nic to nie dało. Domyślam się, że zgłoszenie zostanie przekazane na SM, ale warto próbować. Moje obywatelskie sumienie zostało uspokojone.

_Przy budynku na os. Oświecenia 38a od kilku miesięcy stoi porzucony wrak samochodu marki Fiat Cinquecento. Stwarza zagrożenie (ma rozbitą szybę) oraz zajmuje miejsce parkingowe.
Bardzo proszę o odholowanie pojazdu.

Pozdrawiam,
Dermirker
_

#nowahuta #krakow
DerMirker - I cyk, kolejny donosik złożony poprzez portal Krakow.pl. Ciekawe, czy w p...

źródło: comment_NB60ePr60WgPGyHHY5m9TsN9ofr1VNiI.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elineusz: @codi_krk: naciski nic nie dadzą, ale zanieczyszczenie substancjami ropopochodnymi już szybko neutralizują :) Policja przeważnie wywozi auto. Trzeba mówić słowa kluczowe, zatrucie, skażenie itp
  • Odpowiedz
@DerMirker: Nic to nie da. Jak ma rejestracje i z niego nie kapie to go nie zabiorą.
Z doświadczenia wiem, że zdjęcie rejestracji przyspiesza sprawę.
A już na pewno rozlanie jakiegoś oleju / smaru pod autem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@staryhaliny: zdaję sobie sprawę, że zgłoszenie niewiele da. Dam im dwa miesiące od dzisiaj, jeśli nic się nie wydarzy, to rozlewam olej i piszę kontrolnie ponownie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DerMirker: U mnie pod robotą na opolskiej jest absurdalna sytuacja. Od ponad roku na tym samym miejscu stał SUV na niemieckich blachach. W pewnym momencie zaczęli w okolicy robić kanalizacje i każdy samochód z tego parkingu miał zniknąć no a z racji tego, że SUVem nikt się nie interesuje to stał. Co ciekawe nikt go nie odholował, tylko budowlańcy przestawili go tak, że nie stoi prostopadle tylko równolegle w zatoce.
  • Odpowiedz
@Kimtchie: zawsze w takich sytuacjach doradzam wyjście z inicjatywą i zgłoszenie tego do darmozjadów z SM. Jeśli nie pomoże, to akcja z olejem. Zamierzam oczyścić NH z wraków samochodowych, ciekawe, czy mi się uda zmusić system do akcji i wykonań pracę, którą powinna się zająć SM?
  • Odpowiedz
@DerMirker @kommie: Nie zgłaszałem, bo u mnie na osiedlu miałem kiedyś podobna sytuację. Jak zglosilem, to powiedzieli, że póki nie ma znaku ani oznaczeń pokazujących jak kto ma stać to nic nie mogą zrobić.
  • Odpowiedz