I cyk, kolejny donosik złożony poprzez portal Krakow.pl. Ciekawe, czy w przypadku porzuconych samochodów to coś da, kiedyś dwukrotnie dzwoniłem na SM, by odholowali porzuconą Skodę i nic to nie dało. Domyślam się, że zgłoszenie zostanie przekazane na SM, ale warto próbować. Moje obywatelskie sumienie zostało uspokojone.
_Przy budynku na os. Oświecenia 38a od kilku miesięcy stoi porzucony wrak samochodu marki Fiat Cinquecento. Stwarza zagrożenie (ma rozbitą szybę) oraz zajmuje miejsce parkingowe. Bardzo proszę o odholowanie pojazdu.
@codi_krk: piszesz jednego maila i rozsyłasz do wszystkich lokalnych mediów. Bardzo prawdopodobne, że akurat któreś z tym walczy i będzie naciskać SM za Ciebie.
@DerMirker: @codi_krk: ja tam się nie znam ( ͡°͜ʖ͡°) ale jak nie chcieli na osiedlu zabrać auta to ktoś zrobił plamę oleju niewielką i zabierają bez gadania od razu #protip
@elineusz: @codi_krk: naciski nic nie dadzą, ale zanieczyszczenie substancjami ropopochodnymi już szybko neutralizują :) Policja przeważnie wywozi auto. Trzeba mówić słowa kluczowe, zatrucie, skażenie itp
@DerMirker: Nic to nie da. Jak ma rejestracje i z niego nie kapie to go nie zabiorą. Z doświadczenia wiem, że zdjęcie rejestracji przyspiesza sprawę. A już na pewno rozlanie jakiegoś oleju / smaru pod autem.
@staryhaliny: zdaję sobie sprawę, że zgłoszenie niewiele da. Dam im dwa miesiące od dzisiaj, jeśli nic się nie wydarzy, to rozlewam olej i piszę kontrolnie ponownie ( ͡°͜ʖ͡°)
@DerMirker: U mnie pod robotą na opolskiej jest absurdalna sytuacja. Od ponad roku na tym samym miejscu stał SUV na niemieckich blachach. W pewnym momencie zaczęli w okolicy robić kanalizacje i każdy samochód z tego parkingu miał zniknąć no a z racji tego, że SUVem nikt się nie interesuje to stał. Co ciekawe nikt go nie odholował, tylko budowlańcy przestawili go tak, że nie stoi prostopadle tylko równolegle w zatoce.
@Kimtchie: zawsze w takich sytuacjach doradzam wyjście z inicjatywą i zgłoszenie tego do darmozjadów z SM. Jeśli nie pomoże, to akcja z olejem. Zamierzam oczyścić NH z wraków samochodowych, ciekawe, czy mi się uda zmusić system do akcji i wykonań pracę, którą powinna się zająć SM?
@DerMirker @kommie: Nie zgłaszałem, bo u mnie na osiedlu miałem kiedyś podobna sytuację. Jak zglosilem, to powiedzieli, że póki nie ma znaku ani oznaczeń pokazujących jak kto ma stać to nic nie mogą zrobić.
_Przy budynku na os. Oświecenia 38a od kilku miesięcy stoi porzucony wrak samochodu marki Fiat Cinquecento. Stwarza zagrożenie (ma rozbitą szybę) oraz zajmuje miejsce parkingowe.
Bardzo proszę o odholowanie pojazdu.
Pozdrawiam,
Dermirker _
#nowahuta #krakow
źródło: comment_NB60ePr60WgPGyHHY5m9TsN9ofr1VNiI.jpg
PobierzZ doświadczenia wiem, że zdjęcie rejestracji przyspiesza sprawę.
A już na pewno rozlanie jakiegoś oleju / smaru pod autem.