Wpis z mikrobloga

@alphabeta: Jak wyglądał KYC, tam jest tabliczka że powyżej 15k PLN weryfikacja, według nowej dyrektywy to max 50€ i oni musza sie do tego przystosować więc z partyzanta bez żadnego info w necie od kilku stówek zaczęli wymagać.
  • Odpowiedz
@plaisant: Tak, po bliższym przyjrzeniu zauważyłem tę tabliczkę. Jest nieźle ukryta.
Transakcja przebiega standardowo tj. wpłata, adres, wybór liczby bloków i nagle komunikat - albo pokazujesz dowodzik, albo w ciągu trzech dni zwrócimy kasę, ale zupełnie bez żadnego info jak. Nie zgadzasz się na KYC, to dostajesz kwitek z kwotą wpłaty i prośbą o kontakt z operatorem (danych kontaktowych nie podają). Gdyby maszyna po prostu zwróciła kasę, to kij z
  • Odpowiedz
@alphabeta: @psposki: a widzisz, w krakowie na bitomacie jest tabliczka druga że nagrywają w HD pewnie jakaś AI cyka fotki i jak im nie pasuje to KYC, ale i tak już powinno byc KYC od zera lub od 200 PLN, znajomy mówi że przy wypłacie PLN żadnego KYC nie miał ale sprawdzi to następnym razem dzisiaj lub w środę bo to może być świeża sprawa z KYC lub
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@plaisant: Kurde ostatnio ponad rok temu korzystałem z bitomatu (galeria krakowska) ale za cholerę nie kojarzę żeby była tabliczka o nagrywaniu

• Odpowiedz
Tabliczki pojawiły się niedawno i na nich jest napisane że KYC jest od jednorazowej wpłaty/wypłaty powyżej 15k Euro. Takie info jest na bitomacie w Szczecinie.
  • Odpowiedz
@plaisant: @kml86: Zwracają kasę przesyłając kod zwrotu. Wklepujesz w maszynie i podobno zwraca. Niby spoko, ale ich polityka informacyjna, a raczej jej brak, i ten powód zatrzymania kasy (okulary) mocno mnie zniechęcają.
  • Odpowiedz