@alphabeta: to często praktyka, giełdy i inne blokują środki i żądają kyc, bo wiedzą, że w ten sposób skonfiskują środki od tych którzy nie chcą się ujawniać
@alphabeta: Jak wyglądał KYC, tam jest tabliczka że powyżej 15k PLN weryfikacja, według nowej dyrektywy to max 50€ i oni musza sie do tego przystosować więc z partyzanta bez żadnego info w necie od kilku stówek zaczęli wymagać.
@plaisant: Tak, po bliższym przyjrzeniu zauważyłem tę tabliczkę. Jest nieźle ukryta. Transakcja przebiega standardowo tj. wpłata, adres, wybór liczby bloków i nagle komunikat - albo pokazujesz dowodzik, albo w ciągu trzech dni zwrócimy kasę, ale zupełnie bez żadnego info jak. Nie zgadzasz się na KYC, to dostajesz kwitek z kwotą wpłaty i prośbą o kontakt z operatorem (danych kontaktowych nie podają). Gdyby maszyna po prostu zwróciła kasę, to kij z
@kml86: @psposki: @plaisant: Z ich odpowiedzi wynika, że czepnęli się tego, że miałem okulary przeciwsłoneczne xd Czyli nie tylko nagrywają, ale mają też jakąś biometrię. Słabo.
@alphabeta: @psposki: a widzisz, w krakowie na bitomacie jest tabliczka druga że nagrywają w HD pewnie jakaś AI cyka fotki i jak im nie pasuje to KYC, ale i tak już powinno byc KYC od zera lub od 200 PLN, znajomy mówi że przy wypłacie PLN żadnego KYC nie miał ale sprawdzi to następnym razem dzisiaj lub w środę bo to może być świeża sprawa z KYC lub
Tabliczki pojawiły się niedawno i na nich jest napisane że KYC jest od jednorazowej wpłaty/wypłaty powyżej 15k Euro. Takie info jest na bitomacie w Szczecinie.
@plaisant: @kml86: Zwracają kasę przesyłając kod zwrotu. Wklepujesz w maszynie i podobno zwraca. Niby spoko, ale ich polityka informacyjna, a raczej jej brak, i ten powód zatrzymania kasy (okulary) mocno mnie zniechęcają.
#kryptowaluty #bitcoin #shitcoinsclub #gownocoinsclub #oszusci #bitomat #niepolecam Shitcoins.club — to są oszuści!!! Nie polecam pod żadnym względem! Radzę trzymać się z daleka od bitomatow tej firmy. Zostałem oszukany i nie dostałem ani swojej gotówki, ani bitcoinów. Zgłaszam sprawę na policji i w prokuraturze.
Zapytaj ich bo sam równie ciekawy co zaniepokojony - brak tu info o tym.
Jesteś pewny, że to był ich bitomat?
@alphabeta: może być że od dzisiaj, możesz opisać tą weryfikację?
Transakcja przebiega standardowo tj. wpłata, adres, wybór liczby bloków i nagle komunikat - albo pokazujesz dowodzik, albo w ciągu trzech dni zwrócimy kasę, ale zupełnie bez żadnego info jak. Nie zgadzasz się na KYC, to dostajesz kwitek z kwotą wpłaty i prośbą o kontakt z operatorem (danych kontaktowych nie podają). Gdyby maszyna po prostu zwróciła kasę, to kij z
Czyli nie tylko nagrywają, ale mają też jakąś biometrię. Słabo.
Shitcoins.club — to są oszuści!!! Nie polecam pod żadnym względem! Radzę trzymać się z daleka od bitomatow tej firmy. Zostałem oszukany i nie dostałem ani swojej gotówki, ani bitcoinów. Zgłaszam sprawę na policji i w prokuraturze.