Wpis z mikrobloga

@ciemnienie: jeżeli po przeczytaniu mojego postu jedyny problem jaki tutaj widzisz to to że ta kobieta ma 80 lat i ma dużą szansę by umrzeć to nie opanowałeś umiejętności czytania ze zrozumieniem
  • Odpowiedz
@Heady1991: Chyba to źle ująłem- jako że były radiologiczne i kliniczne objawy zapalne to była traktowana jako pacjent zakaźny, ale nie aż tak zakaźny jak koronawirus i w związku z tym personel nie był odpowiednio zabezpieczony. Chciałbym edytować swój post ale na to już za późno, przepraszam za pomyłkę.
  • Odpowiedz
@Heady1991: tak powinno być, niestety ten szpital nie posiada takich sal by to zrobić, a obłożenie pacjentów było na tyle dużo że nie dało się tego doraźnie zrobić. Dodatkowo dzisiaj OIOM pożyczył od nas ( zakładu diagnostyki obrazowej) respirator bo im się jeden zepsuł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dodatkowo dzisiaj OIOM pożyczył od nas ( zakładu diagnostyki obrazowej) respirator bo im się jeden zepsuł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Skurviduplo: Jeden respirator można zastąpić trzema studentami humanistyki z ambu-bagiem na ośmiogodzinnych zmianach - i wyjdzie taniej. Nie mów głośno bo ktoś w ministerstwie usłyszy.

( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Skurviduplo: najlepsze jest to że oficjalne wytyczne dla lekarz między innymi rodzinnych mówi że do zarażenia dochodzi już między pacjentami, nie trzeba mieć kontaktu z osobą z zagranicy. Komuś z sanepidu nie chciało się zająć sprawa w tym przypadku. Cyk i pora na Cs.
  • Odpowiedz
@Skurviduplo ja bym całą historię wysyłał gdzie tylko się da, zaczynając od branżowych fanpage'y (to nie z mojej karetki lubią kręcić afery) na mediach ogólnopolskich (z wyłączeniem zjebow z TVP) kończąc
  • Odpowiedz