Wpis z mikrobloga

@ANDRZ_J: terraformacja marsa i robinson crusoe mają warianty solo, możesz też pobawić się w samotnego detektywa, chociaż dedukcja z innymi graczami sprawia największą frajdę.

@boguslaw-de-cubalibre myślę, że początkujących graczy może zaciekawić, starałem się wrzucić szeroki wachlarz gatunków.
  • Odpowiedz
Carcassonne strzał w dziesiątkę na początek. Kupiłem też na eksperyment Neuroshime Hex i o dziwo mega dobrze przyjęła się wśród znajomych co planszówki kojarzyli tylko z monopoly i scrabblami.
  • Odpowiedz
@Cmee_ Spróbuj Harry Potter Hogwart's Battle, Azul, Terraformacja Marsa, wiertła skały minerały, zamki burgundii, roll player, kartografowie, roll for the galaxy, władca pierścieni podróże przez śródziemie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Clefairy: ze swojej strony na początek dodałbym jeszcze Dixita i Kolejkę (najlepiej z dodatkiem). Szybko się można tego nauczyć i potrafi wkręcić. Sam z resztą z chęcią do nich wracam. A z wymagajacych ciut więcej czasu to 7 Cudów Świata, nawet sama podstawka.

Nie są to gry dla jednej osoby jakby ktoś był zainteresowany. 7 Cudów ma dodatek dla 2 graczy. Ale sam jeszcze nir grałem, więc się nie wypowiadam.
  • Odpowiedz
Talisman: Magia i Miecz. Ktoś może się czepiać zbytniej losowości, ale mimo wszystko przy tej grze można spędzić miło czas.
  • Odpowiedz
Ale Hero Realms to do podstaw proszę. Siedzi na liście obok Brzdęka (nie żeby był jakiś trudny), który jedynie korzysta z mechaniki, która to jest jedynym elementem Hero Realms.
  • Odpowiedz
Dopisałabym Ucieczkę z lochu ;) Dynamiczna, wymagająca sprytu gra dla młodszych i starszych. Jesteśmy rycerzami i pokonujemy labirynt drzwi, kolejne karty akcji pozwalają nam między innymi otwierać czy zamykać przejścia oraz spowalniać przeciwników, aby samemu jak najszybciej wydostać się z lochu.
  • Odpowiedz