Aktywne Wpisy
tylko_pytam +172
Wytłumaczcie mi coś. Blok z tamtego roku w jednej z centralnych dzielnicy miasta, gdzie 15k za metr. Wynajem pewnie pod 4k. I u prawie wszystkich sąsiadów na piętrze buty wystawione na korytarz. To jest jakaś nowa moda? Dla mnie to wieśniactwo. U was też tak ludzie robią? Przecież każde mieszkanie ma tam przedpokój. A może to coś specyficznego dla #wroclaw ?
#nieruchomosci #patologiazewsi #patologiazmiasta
#nieruchomosci #patologiazewsi #patologiazmiasta
hadrian3 +354
Wąchanie fotela to są dziecięce igraszki dla nas niuchaczy. Zabawa się zaczyna, gdy np. uśmiechnęło się do ciebie szczęście i macie w robocie jedno WC koedukacyjne na kilka biur. Krążysz wtedy tylko wkoło jak sęp czekający na padlinę, aż wreszcie ta najlepsza dupka pójdzie na dłuższe posiedzienie do kibelka i wbijasz zaraz po niej. Czasem wymaga to nie lada cierpliwości, ale nagroda rekompensuje wszystko. Zamykasz za sobą drzwi i już wiesz, że
#gotujzwykopem
https://roadtripbus.pl/spaghetti-carbonara/
@nuj-ip
Guanciale, o którym myślicie, to nie polik, tylko podgardle. I szczerze mówiąc nie warto, kupiłem jakiś czas temu kawałek w delikatesach właśnie po to, żeby zrobić oryginalną carbonarę i wychodzi, że suszony boczek w smaku nic się nie różni od suszonego podgardla, za to jest mniej tłusty, więc i nie trzeba odlewać tłuszczu. Warto spróbować, jeśli chce się zrobić tak jak w oryginale, ale więcej z tego szkody niż pożytku
Przeraża mnie taka proporcja wytopionego smalcu do reszty składników, ale co kto lubi. Do alfredo masła nie żałuję, ale tłuszcz z mięsa mi przeszkadza. Inna sprawa, że ja wysmażam na twarde, chrupiące skwarki, a być może nie każdy tak robi