Aktywne Wpisy
luke-mat +777
Święta się zbliżają, a więc wożenie rodziny samochodem.
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
źródło: image
Pobierz
klaudia-hadalala +178
Dziś mija dokładnie 25 lat od premiery „Kinematografii” Paktofoniki. 💿
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
źródło: IMG_4939
Pobierz

Drugi raz już tam nie pojadę.
PS. Tak wygląda 90% kraju.
#motocykle
źródło: comment_15866739112W1EHASB2BipcMZrpIeKmp.jpg
Pobierzźródło: comment_1586674008hftV1cq3zsyN22ej6fE8hN.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
No i zajebiście
@ImInLoveWithTheCoco: Mongolia to jedyny znany mi kraju (może jeszcze Kazachstan) po którym możesz się poruszać gdzie Ci się podoba. A więc jak masz fantazję to na przykład 3 dni jedziesz na wschód po pagórkach i żwirze.
W Mongolii niby są główne szutry jak ten poniżej. Jednakże z racji tego że Mongolia jest 4,5 raza większym krajem niż Polska oraz ma 13razy mniej
źródło: comment_1586675887liMhKkMNROlaINCQw98sVk.jpg
Pobierz@DerMirker: Jak pisałem spędziłem w nim prawie miesiąc i przejechałem blisko 5 tys km. Mongolia już niczym mnie nie zaskoczy. Tam wszystko wygląda mniej więcej tak samo. Piasek, żwir, kamienie, kurz.
Widzę jakiegoś jednoślad na jednym ze zdjęć, to Twój kompan czy akurat natrafiłeś na lokalsa?
@qutio: Yamaha xt 600
To akurat miejscowy. Motocykl w Mongolii wyparł konie. Dziś w Mongolii dominują motocykle kopie Rometa ADV 150.
Czy można tam wypożyczyć pojazdy?
W jaki sposób pozyskuje się na pustkowiach paliwo?
Czy brałeś że sobą zapasy czy coś?
Podróżowałeś na własną rękę czy z jakąś agencja?
@wjtk123:
źródło: comment_1586677265etXBfzWYQiKLZQsGupQT2o.jpg
Pobierz@osnjallr: Motocykl własny przyjechałem tam na kołach i wróciłem na kołach do Polski. Zawsze tak robię.
@
@nalogowiec: Nie mam żadnego GPS a z trasy. Gdyż to codziennie wybieram nowe miejsce docelowe i tam się mniej więcej kieruje a po drugie nie zapisuje danej trasy. Nawet tego nie umiem robić.
Garmin i wgrane mapy Mongolii dają trochę rade. Mniej więcej zarys głównych dróg masz, część dróg jest nie aktualna. Ale ogólny zarys jest.
@Arthizo: Wincyj znajdziesz pod tagiem #mpetrumnigrum