Wpis z mikrobloga

Mirki, zastanawiam się nad wyborem smartwatcha. Teraz mam mi banda 4 i chciałbym kupić coś poważniejszego. Zamówiłem Huawei Watch GT 2 ale po obejrzeniu recenzji stwierdziłem, że to potrafi niewiele więcej niż moja opaska a cena jest kilkukrotnie wyższa. Możecie mi polecić coś lepszego?
Co potrzebuję:
- liczenie kroków, odległości, mierzenie tętna
- zapis trasy z GPS (bieganie)
- powiadomienia z telefonu, fajnie jakby dało się odesłać chociaż predefiniowaną odpowiedź
- jak najlepszy czas pracy na baterii (nie wyobrażam sobie ładowania zegarka co drugi dzień)
Fajnie byłoby jakby dało się instalować dodatkowe aplikacje, rozszerzać tą funkcjonalność, lubię się bawić gadżetami
Budżet do 800 zł. No dobra, stówę w ostateczności dołożę.
Pewnie najfajniejsze byłoby coś na wearOS ale podobno te zegarki wytrzymują na ładowaniu jeden dzień. W oko wpadł mi Samsung Galaxy Watch. Wydaje się sensownym kompromisem pomiędzy czasem działania na baterii a jak największą funkcjonalnością.

#smartwatch #android #xiaomi #samsung
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Mike-Wazowski posiadam wersję z mniejszą baterią 42 mm. Czas pracy baterii jest mocno uzależniony od wielu czynników (tarcza, włączone funkcje itp.) Realnie wytrzymuje do 50 godzin na jednym ładowaniu, wersja 46 mm do 4/5 dni. Jestem ogólnie zadowolony, aczkolwiek za bardzo nie korzystam ze wszystkich funkcji, gdyż prowadzę raczej siedzący tryb życia. Czytam powiadomienia, odpisuję, dzwonię, rozmawiam, ustawiam alarm, zmieniam tarcze, przeglądam kalendarz, pogodę, analizuje sen i tętno, słucham muzyki.
  • Odpowiedz
  • 1
@Mike-Wazowski zegarek ma świetną opcję treningową (ilość powtórzeń, czas, komunikaty głosowe, tętno), część aktywności wykrywa automatycznie np. spacer, bieganie. Jeżeli masz włączona lokalizację udostępni Ci mapę przemierzonego dystansu.
  • Odpowiedz