Bakardi
Bakardi
Mirasy za nie długo bd musiał kupić większe auto padło na insignie w kombi z racji tego że mam teraz aste h w benzyna/LPG nie jestem jakoś przekonany do diesli dlatego że boje się dużych kosztów eksploatacyjnych proszę o poradę może wy mnie jakoś przekonacie do diesla bo ja jestem zielony w temacie na chwilę obecną z tego co zauważyłem na niemieckich portalach ( bo tam mam zamiar kupić auto) ceny diesli są niższe niż benzyniakow , i mam dylemat czy kupić benzynę i montować tam gaz czy zaryzykować i kupić diesla czytałem że w dieslu się niby więcej rzeczy może zepsuć i naprawy są kosztowniejsze kwota którą chce wydać to max 30tys auto będzie używane raczej na dojazdy do pracy myślę że od 15km wzwyż może ma ktoś insignie benzyna/diesel i może się trochę wypowiedzieć na temat tego auta ? #opel #insignia #zakupauta #diesel #benzyna
0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
M.....l
M.....l
@Bakardi ja mam Mondeo IV rocznik '09 1.8tdci, znajomy ma Insignie i powiem szczerze że bym się nie zamienił. Jak chcesz większe auto to mondziak będzie lepszym wyborem. Różne są o dieslach opinie, ja u siebie z poważniejszych kosztów miałem tylko wtryskiwacze do wymiany, ale prędzej czy później to w każdym się zdarzy.

Ale jak wszędzie - kupuj od osoby prywatnej, jedź z nim na serwis its. Jak ktoś nie dba
0
kloner11
@Bakardi: wielkość Insigni w środku to porażka, ona tylko z zewnątrz wydaje się duża.
0
Bakardi
Bakardi
@kloner11: czemu? W kombi nie jest taka mała , mało miejsca na tylnich kanapach jest w sedanie hatchback
0
ozyrus
ozyrus
@Bakardi: miałem mondeo MK4 diesel econetic oraz insignie w wersji ecoflex też diesel. Mondeo było fajne, małe spalanie dużo miejsca w środku i świetne wyposażenie ( wersja titanium) ale niestety żona miała nią wypadek i musiałem sprzedać, następnie kupiłem insignie, jeździłem 5 lat, wymieniłem dwumase, jakieś uszczelki smoka, amortyzatory, klocki. Przejechałem nią ponad 120k km była niezawodna tylko trzeba było troszkę o nią dbac (olej wymieniałem co 10k km, nie
0
kloner11
@Bakardi: Bryła samochodu zwęża się za mocno i siedząc za kierownica czuję się jak w fotelu kubelkowym- tyle że cały samochód mnie trzyma. Bagażnik jest dla mnie zupełnie nie do ogarnięcia- wchodzi do niego fotel wędkarski i to by było na tyle. Wsadzisz torbę podróżna, drugiej już nie wlozysz bo samochód się zwęża u góry i się nie mieści. Mam Merivę A, pakuję cztery osoby plus sprzęt na cały weekend
0
gpawelpl
gpawelpl
@Bakardi: mam insignie na sprzedaż w dieslu. jeżeli jesteś zainteresowany to odezwij sie na priv.
0
Bakardi
Bakardi
@gpawelpl: napisałem
0
e.....r
e.....r
@Bakardi: odpuść se insignię, chyba że małe dzieci tylko z tyłu chcesz wozić. Miejsca jest absurdalnie mało. Diesli się nie bój, w sensie, bój się jak kupisz trupa. Dlatego warto brać fachura ze sobą, dobrze przebadać historię. Nie bój się przebiegów jeżeli chodzi o diesla. Jak dobrze eksploatowany, wymiany na czas to nawet 300 tysiaków to pryszcz.
0