Aktywne Wpisy
lecoffe +156
Co się dzisiaj #!$%@? to ja nie mam pytań, zbliża się wiosna, a oznacza to że byki jelenia zaczynają zrzucać swoje poroża. Poszedłem dzisiaj na rekonesans do lasu, i wpadłem na jednego z nich. Zacząłem go obserwować lornetką, a ten #!$%@? mnie wyczuł i zaczął uciekać. Podczas ucieczki musiał mocno rzucać głową bo jedna z jego tyk odpadła na moich oczach. Takiego farta jeszcze nigdy nie miałem, a zbieram zrzuty od 4
D00msday +57
Czy jesteście gotowi umierać za p0lki i ewenementy u władzy takie jak 'ministra równości', Kotula? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polska #ukraina #rosja #wojna #bekazpodludzi
#polska #ukraina #rosja #wojna #bekazpodludzi
Mięsko marynowane 4 dni.
Ostatnie 24 h w #szynkowar
To moja piąta #wedlinydomowe
Będę wdzięczny za konstruktywne uwagi.
Jakiś blog bo chciałbym żeby moje dzieci jadły ale nie smakuje jak ze sklepu. (╯︵╰,)
Z mojej strony:
W szynkowar półtora kilogramowy z trudem wchodzi 1200 mięsa.
Jak wkładam kawałek w całości to nie jestem w całości dobrze wypełnić garnka. Więc tnę na średnie kawałki.
Wołowina w kawałkach do szybkowaru się nie nadaje bo się rozpada.
Nadal przesadzam z przyprawami.
#gotujzwykopem
Teraz ubijalem mięso ubijaczka do ziemniaków w garnku ale tak średnio wyszło.
Nie jest jednolite.
Pamiętaj o wylewaniu skroplin po parzeniu
Ja po parzeniu chłodzę na powietrzu a potem w lodówce.
Na następny dzień wyciągam.
Rozumie że mam przed lodówką wylać skropliny
Skropliny wylewasz zaraz po parzeniu, bo zabierają Ci klej. Nie chłodzi na powietrzu tylko w zimnej wodzie najpierw przez jakieś 2-3h to lepiejj się mięso ściągnie.
@dictionaryman: tymi samymi mieszakami?
Bo ja ciągle przesadzam z ilością i dzieci nie chcą jeść
Chociaż dzisiaj cały dzień wietrzyłem.
Też na maksa daje mięso żeby się ładnie ubiło.