Wpis z mikrobloga

No więc grałem w terrarię 1.4 i ogólnie jest sporo zmian na plus, ale też na minus. Plusem jest na pewno możliwość zamiany bloków bez zbijania mebli oraz system duplikacji. Żeby zduplikować rzecz, trzeba jej trochę nazbierać i stracić, więc można to uznać za cenę jaką się płaci za to. Nie uważam więc tego za oszustwo, pozwoli to ograniczyć magazynowane rzeczy, które są potrzebne raz na ruski rok.

Journey mode też fajny, można sobie stale zmieniać poziom trudności i na przykład zmieniać czas na ranek, gdy piąty raz z rzędu zdarza się blood moon. Ja gram na poziomie trudności pomiędzy 1,7 a 1,95. Nie lubię grać na ekspercie bo są tam mega irytujące debuffy i bossowie są dla mnie za silni w drugiej fazie. Ustawiłem sobie też spawn rate na 1,26. Pasek pozwala ustawiać pomiędzy 0 a 10, przy czym bardzo ciężko ustawić dokładną liczbę.

Pustynię mieli zmienić i zmienili. Jest sporo trudniejsza i gra tam jakiś dziki gitarowo-metalowy kawałek. Są pułapki z piaskiem spadającym z sufitu, toczące się kaktusy, które zabijają na raz, oraz jaja tych wielkich mrówek, z których wykluwają się agresywne larwy. Myślałem że dadzą jakąś mini-świątynię, salę do walki z bossem czy jakiś fajny skarb, ale się zawiodłem, bo nic tam nie ma. Już wcześniej na pustyni nie było nic ciekawego do zebrania, a teraz z tymi silnymi przeciwnikami praktycznie nie opłaca się tam wchodzić. Poczekam jeszcze do hardmoda, może jakieś ciekawe moby się pojawią.

NPC-e są jeszcze bardziej w---------e niż poprzednio. Nie dość że jest ich teraz chmara, i złażą się zaraz na początku rozgrywki, to jeszcze narzekają że chcą mieszkać w innym biomie, że 5 osób to już tłok i że oni tak nie chcą. Jeszcze ceny przez to podnoszą. Lubię budować ale i tak ręce opadają.

Kolejne rzeczy napiszę następnym razem.
#terraria #gry
Borealny - No więc grałem w terrarię 1.4 i ogólnie jest sporo zmian na plus, ale też ...

źródło: comment_1589751547DPy8AvgB19yvGKamZEr8ha.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hedage: 100k to przesada w drugą stronę, bo większość graczy już dawno skończyłaby rozgrywkę przed zebraniem tego. Moim zdaniem journey mode jest dobry, bo daje właśnie takie szerokie możliwości. Jak nie chcesz z czegoś korzystać, to po prostu to omiń. Kiedyś zdarzało mi się grać z cheat sheet i hero mod, żeby wyciągać jakieś różne rzeczy, a teraz nie muszę bo mam to wbudowane w grze. Musisz po prostu wyćwiczyć
  • Odpowiedz
@Borealny: Ja gram na Journey mode, ale ustawiłem Master mode. Korzystam ze wszystkich możliwości oprócz nieśmiertelności. Tempo odrodzeń ustawione na 1.00x i podnoszę tylko na farimienie, nie obniżam.
  • Odpowiedz