Aktywne Wpisy

Onkosfera +155
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +388
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Journey mode też fajny, można sobie stale zmieniać poziom trudności i na przykład zmieniać czas na ranek, gdy piąty raz z rzędu zdarza się blood moon. Ja gram na poziomie trudności pomiędzy 1,7 a 1,95. Nie lubię grać na ekspercie bo są tam mega irytujące debuffy i bossowie są dla mnie za silni w drugiej fazie. Ustawiłem sobie też spawn rate na 1,26. Pasek pozwala ustawiać pomiędzy 0 a 10, przy czym bardzo ciężko ustawić dokładną liczbę.
Pustynię mieli zmienić i zmienili. Jest sporo trudniejsza i gra tam jakiś dziki gitarowo-metalowy kawałek. Są pułapki z piaskiem spadającym z sufitu, toczące się kaktusy, które zabijają na raz, oraz jaja tych wielkich mrówek, z których wykluwają się agresywne larwy. Myślałem że dadzą jakąś mini-świątynię, salę do walki z bossem czy jakiś fajny skarb, ale się zawiodłem, bo nic tam nie ma. Już wcześniej na pustyni nie było nic ciekawego do zebrania, a teraz z tymi silnymi przeciwnikami praktycznie nie opłaca się tam wchodzić. Poczekam jeszcze do hardmoda, może jakieś ciekawe moby się pojawią.
NPC-e są jeszcze bardziej w---------e niż poprzednio. Nie dość że jest ich teraz chmara, i złażą się zaraz na początku rozgrywki, to jeszcze narzekają że chcą mieszkać w innym biomie, że 5 osób to już tłok i że oni tak nie chcą. Jeszcze ceny przez to podnoszą. Lubię budować ale i tak ręce opadają.
Kolejne rzeczy napiszę następnym razem.
#terraria #gry
źródło: comment_1589751547DPy8AvgB19yvGKamZEr8ha.jpg
Pobierz