Aktywne Wpisy
sruk +80
zawsze mnie irytuje jak zachód pokazuje polske jak jakąś białą utopie, ci ludzie nie mają pojęcia jaka tu jest bieda i korupcja, jakie wały sie tu robi codziennie żeby okraść obywatela, ci prawicowcy z zachodu by spierdzielali do swojego "lewackiego piekła" po trzech dniach życia w polsce powiatowej, i prawdopodobnie uważają polaków za podludzi w porównaniu do szwedów, czy niemców.
no ale nie ma murzynów na tym jednym zdjeciu metra wiec based
no ale nie ma murzynów na tym jednym zdjeciu metra wiec based
klewerewel +8
Podchodzi do mnie chłop z pracy i pyta się czy chodzę czasami na saunę.....Ja pier*****e...... I dziwicie się dlaczego kobiety chcą być oddzielone od mężczyzn w saunach
#rozowepaski #dyskryminacjamezczyzn #pieklokobiet #pieklomezczyzn #p0lka #praca
#rozowepaski #dyskryminacjamezczyzn #pieklokobiet #pieklomezczyzn #p0lka #praca
Jestem w szoku jak pyszne są i jak bardzo przypominają mięso dostępne teraz, szczególnie niektóre, roślinne alternatywy mięsa. Opiszę wam te które próbowałem.
1. Beyond Burger (ten słynny produkt, w który inwestował Bill Gates)- to po prostu wymiata. Burger z tym smakuje jak burger z bardzo wysokiej jakości (!) wołowiną. Produkt 100% roślinny (wegański), bazuje na grochu, ma więcej białka niż mięsny burger. Dla mnie znacznie lepszy w smaku niż mięsne burgery z wysokiej półki. Jest soczyste i pyszne. A nawet nie ma co do tego porównywać takich burgerów z sieciówek, bo one smakują jak podeszwy do tego. Jedyną wadą jest to, że jest dość drogie.
2. Naturli Mielone- duński produkt, 100% roślinny, dostępny czasem w Netto za ok. 9 zł. lub gdzieś indziej drożej. Bazuje na grochu lub soi (są chyba dwie wersje dostępne). Bardzo dobre w smaku, ale samo w sobie, jakby zrobić z tego burgery to nieco mniej przypomina mięso niż Beyond Burger, natomiast jak zrobiłem z tego spaghetti bolognese to po prostu to jest idealne do tego dania. Smakuje w tym daniu znowu jak wysokiej jakości mięso i przepysznie, jestem pewien, że jak zrobicie takie spaghetti to nikt nie pozna, że w waszym daniu nie ma żadnego produktu odzwierzęcego.
3.Wegańskie i wegetariańskie burgery oznaczone Plant Beef ze szwedzkiej sieci Max Premium Burgers- bardzo dobre, wielu mówi, że smakują bardzo jak mięso (ale to raczej ci co nie próbowali jeszcze beyond burger, ja też tak myślałem przed spróbowaniem beyond burger). Dla mnie bardzo dobre w smaku, ale mniej przypominają mięso niż Beyond Burger.
Od czasu spróbowania tych wegańskich alternatyw mięsa dla mnie sieci typu Mak czy inne po prostu nie istnieją, bo w porównania do tych wegańskich burgerów tamte mięsne smakują jak podeszwy od buta i nie wiem po co miałbym je kupować.
#kuchnia #gotowanie #fastfood #ciekawostki #weganizm #wegetarianizm #jedzenie #biedronka #lidl #netto #zakupy #mcdonalds #burgerking #burger
Po drugie beyond burger jest dla mnie znacznie smaczniejszy niż zdecydowana większość (a może i wszystkie jakie jadłem) z mięsnych burgerów. Mak w ogóle nie ma porównania nawet, a tym bardziej taki zimniejszy mak, to w ogóle jakby jeść jakąś podeszwę od buta w porównaniu do tego roślinnego beyond meat. Po prostu jest
Ludzie rezygnują z jedzenia mięsa z różnych powodów, niektórym po prostu brakuje smaku mięsa.
@projektjutra: to tak jakbyś powiedział "to jest bardzo szybki motocykl, jest szybszy nawet niż rower"
No właśnie, dlatego mówię, że Beyond Burger jest dla mnie lepszy niż wysokiej jakości burgery, a co dopiero taki Mak. Zresztą polecam spróbować i wtedy się wypowiadać.
Bo ty tak mówisz, czy masz na poparcie tego coś sensownego, czym nie chcesz się podzielić z nami?
@projektjutra: Ty chyba nie jadłeś burgera z bardzo wysokiej jakości wołowiny. Karkówka wołowa od rzeźnika to nie jest bardzo wysokiej jakości wołowina. Beyond Meat jest niezłe, jest to bardzo dobra alternatywa dla wegan, ale do wysokogatunkowej wołowiny nie ma startu.
Swoją drogą, gdzie kupujesz?
@trololo55: może lubić smak mięsa ale nie lubić potencjalnego zwiększonego ryzyka nowotworu, może zdawać sobie sprawę że trafienie na prawdziwą, zdrową wołowinę - czyli taką z krów wypasanych na trawie, nie zawierającą tłuszczów nasyconych - jest niemal niemożliwe. Ja na przykład mam kamicę woreczka żółciowego i jak zjem tłuste mięso, szczególnie z tłuszczami nasyconymi, to mam #!$%@?, już lądowałem z takich przyczyn w
to po co go w ogóle otwierałeś jak nie chcesz dyskutować dzbanie?
????????? większość osób wege które znam nie je mięsa ze względów etycznych z i troski o środowisko a nie bo nie smakuje im mięso więc dlaczego bezczelnie kłamiesz?