Wpis z mikrobloga

@triliamsa: Jakieś funkcje tworzące albo teoria liczb to jeszcze da się, ale jakieś wieżomiany, sieci komutacyjne closa albo jakieś dziwne dowody na kolorowania grafu to jest jakiś kosmos dla mnie. ()
  • Odpowiedz
@maciek259: sporo w zrozumieniu zależy od grupy, prowadzącego, bo wiele z tych kwestii jest w gruncie rzeczy dość logiczne, nawet można czasem się wykuć, choć lepiej rozumieć, bo w pewnym stopniu to podstawa pod inne treści potem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@maciek259: co to niby ta matematyka dyskretna. U mnie była analiza ale w sumie łatwe były całki jak się je zrozumiało i inne badania zmienności funkcji - to było przewalone xd
  • Odpowiedz
@pawel_je: Matematyka dyskretna zajmuje się działaniami na zbiorach co najwyżej przeliczalnych, czyli w skrócie takich których elementy można ponumerować kolejnymi liczbami naturalnymi. Generalnie dużo machania rękami, "zauważmy, że...", zgadywania odpowiedzi. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. ;___;
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pul_litra_wstydu: u mnie przyszedł na lab student z 1 roku jak i jak zobaczył że doktorek cofa wszyskim po kilka raportów (2 z automatu, wystarcZyla jedna 2 żeby nie zaliczyć) to zbladł. A u mnie cała grupa z tego bekę cisnęła. Chyba myślał że nas p------o
  • Odpowiedz
#srgs
Przychodzi student do promotora z pracą magisterską i mówi:
Oto moja praca
Po 2 dniach promotor pyta: Czy to wszystko na co Pana stać?
Studentowi trochę głupio i mówi to ja to jeszcze poprawie.
Przychodzi po tygodniu i daje prace.
  • Odpowiedz