Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krupier: he,he spodziewałem sie pytania. Dla Elona Muska celem nadrzędnym, jest kolonizacja marsa -pomijam to czy to jest możliwe, ważne, ze on tak ma, ja uważam ze, to zrobi- ale nie o tym. Elon zdaje sobie sprawę, ze spółka giełdowa ma rade nadzorcza, której celem jest zarabianie kasy, taka rada blokowałaby wszystkie inwestycje związane z marsem, bo to i ryzykowne i zwrot po wielu latach. Dlatego wolał zostawić Spacex jako
  • Odpowiedz
@bslawek: W wymęczonym wpisie, chciałem przedstawić pokrótce ogólna sytuacje, firmy i jej środowiska. Nie pisałem i nie chodziło mi o cenę akcji, bo wpisów urus/zmalał mamy dużo, ale z nich niewiele wynika. Ale fakt dzięki corona chyba, te akcje sa tanie.
  • Odpowiedz
@Krupier: Starlink miał być integralną częścią SpaceX i ma służyć właśnie finansowaniu planów marsjańskich. Zdecydowali jednak, ze starlink po uruchomieniu wejdzie na giełdę. Tu się będzie można obkupić, tylko nie gadajmy o tym nikomu, bo wszyscy będą chcieli.
  • Odpowiedz
@Krupier: nie ma konkretnych dat. Spacex spieszy się z wysyłaniem kolejnych rakiet ze starlinkami, bo w us jest jakiś program dopłat, dla dostarczycieli internetu do wiejskich rejonów, żeby się załapać, muszą mieć działający system w kilka miesięcy, dlatego mocno przyspieszyli. Kiedy na gielde? Ja bym obstawiał, że w przyszłym roku, ale z nimi jest ten problem, ze z reguły firmy wchodzą na giełdę, żeby uzyskać finansowanie na rozwój, Elon bez
  • Odpowiedz
@Obruni: propsuje, sama traktuje inwestycje w virgingalactic długoterminowo, powiedziałabym nawet „na emeryturkę”.
Jedynie co mnie interesuje, to gdzie kupować, bo nie chce mi się wierzyć, ze np taki Revolut będzie istniał 30 lat.
  • Odpowiedz