Aktywne Wpisy

adisoniusz +373
Ogladam 12 gniewnych ludzi. Czarno-biały film gdzie 12 typów siedzi w pokoju i dyskutuje. Ale to jest dobre
źródło: temp_file4807261444847723908
Pobierz
vieniasn +87
przygotowywanie i spożywanie pożywienia jest zdecydowanie zbyt męczące i żmudne a tu jeszcze trzeba składniki pozyskać no za jakie grzechy ludzie muszą jeść

źródło: comment_1595298612F4v8CCYpFtmwM3MZ1kXjb7.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Jedynie w supermarkecie jak robią w plastry to da się wycyrklowac a tak to na oko +/- 5dag. Zawsze pyta zawsze możesz powiedzieć że nie chcesz 28 tylko 20 i ukroi na nowo
to jest PRZEPAŚĆ
Idę na miesny, bo potrzebuje mięso mielone. Pani Grazynka mowi ze ma tu juz super miesko zmielone i pyta ile potrzebuje. Pani Grażynko a ile za kilogram to mięsko? 22 zl. To ja poprosze zmielic tej szynki 16zl/kg. Da rade? Da rade
@bobikufel: Potrafią.
Miałem w rodzinie ciotkę, która pracowała w sklepie mięsnym. Powiedziała mi, że po kilku latach pracy miała wagę "w rękach". Każdy wierzył dopiero, gdy robiła "prezentację", nie myliła się więcej niż 1-2 dag przy "ważeniu" 10-100 dag.
Dlatego kobiety w sklepie doskonale wiedzą ile sprzedają. Potrafiłyby ocenić wagę, gdyby dostały wędlinę ukrojoną przez kogoś innego. A
@Quesedilla_dostojewski:
1. Ludzie są do tego przyzwyczajeni.
2. Ludzie na dag potrafią ocenić ile wędliny im zejdzie, zanim zacznie
Jak chcę 25dag, to powiem, że poproszę 20 i najczęściej kroi mi w przedziale 23-26 i jest ideolo.
@Quesedilla_dostojewski: Ale wiesz, że na maszynie możesz ustawić grubość od cieniutkiej niczym papier do pieczenia do grubośnej szyny grubości panela podłogowego. Dalej chcesz 10 plasterków?