Aktywne Wpisy

Rainmaker97 +2

Mortigan +113
#ciekawostki
Na zielono stany USA w których możesz posiadać kangura bez licencji na kangura
Na zielono stany USA w których możesz posiadać kangura bez licencji na kangura
źródło: IMG_6983
Pobierz

#legodamwa <-- pod tym tagiem umieszczam wszystkie moje zestawy: https://brickset.com/sets/ownedby-ziomal
Dzisiaj dość ciekawy zestaw. Początkowo można go było kupić tylko w Lego House w Billund (w chwili obecnej jeszcze przynajmniej 2 inne zestawy są w ten sposób sprzedawane: 40366, 4000026), jednak pojawił się on 2 albo 3 razy w Lego Shop@Home i możliwy był zakup bezpośrednio w ich sklepie internetowym (oczywiście momentalnie był wykupywany). Dodatkowo ma bardzo ciekawy numer, prawie jak #2137 ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Swoje łapska położyłem w sumie na 2 egzemplarzach - pierwszy dotarł w uszkodzonej paczce (i przez to dość mocno oberwał po opakowaniu), ale po kontakcie z supportem, wysłali mi drugą sztukę (która dotarła w stanie idealnym), a pierwszy (ten uszkodzony) - miałem odesłać (╥﹏╥). W każdym razie kolejny raz widzę, że support Lego to klasa sama w sobie.
Zestaw przedstawia Lego House - budynek ten został oddany do użytku w 2017 roku, położony jest niedaleko Legolandu. Wewnątrz (łączna powierzchnia 12 000 m^2) znajdziemy 2 wystawy, oraz 4 strefy, gdzie możemy się bawić klockami (znajdziemy tam 25 000 000 klocków), programować roboty itd. Budować możemy z tych fizycznych klocków, o których przed chwilą wspomniałem, ale również w sposób wirtualny.
Lego Architecture 21037
Liczba elementów 774
Zestaw z roku 2017
Cena katalogowa 229,99 zł
#lego #dania
źródło: comment_1595487183vPy6xu9O01GGhT3GgirB5U.jpg
Pobierz1. logistyka
2. takie zestawy sprzedawać byś mógł raczej tylko w Lego store. Nie wszystkie miasta mają oficjalne/współpracujące sklepy
3. Lego nie jest super popularną rozrywką. Mało osób by kupowało takie zestawy dostępne tylko w 1 lokalizacji
4. koszt opracowania i wyprodukowania by się przez to mógł
@dobrzecisiewydaje: nie mogłem ;) Z tego co pamiętam, można było kupić tylko 1 sztukę na gospodarstwo domowe. Ten uszkodzony miałem odesłać, a w zamian oni mi wysłali nowy :/