Wpis z mikrobloga

Okej mirasy, taka mała recenzja czytnika #ebook #xiaomi MiReader bo może ktoś zastanawia się nad kupnem.

Ogólnie to d--y nie urywa, na początek trzeba zmienić język na angielski zgodnie z instrukcją tutaj i wgrać loadera - wybrałem ten domyślny. Dodatkowo pasuje dograć quick menu - instrukcja https://github.com/epodegrid/epd106-ADB ja jeszcze doinstalowałem operę.

Jeżeli chodzi o Legimi to po bojach działa apka wersji 2.65.8 - od razu ściągnijcie sobie apk ze strony 2.65.8 apkpure

Jeżeli chodzi o PDF to do używania polecam tą chińską przeglądarkę co jest już w ebooku z racji tego, że strony płynnie się przerzucają, na innych apkach laguje. Jakby ktoś miał jakieś pytania to służę pomocą. W mojej ocenie dość fajny ebook, ale d--y nie urywa - Legimi w wersji 3.* jest w ogóle nie kompatybilne, domyślnie nie czyta formatu mobi. Na plus cena bo idzie wyrwać za te 400pln i nawet to świeci ładnie

Pozdro

#ebooki
Matth - Okej mirasy, taka mała recenzja czytnika #ebook #xiaomi MiReader bo może ktoś...

źródło: comment_1596486420iyIjXn2D7A8RqRS0MFBByG.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Radioaktywny_Pasztet: Miałem kindla paperwhite którego używa teściu. Minusy to znowu legimi bo masz ograniczenia, reklamy jak kupisz tańsza wersję i był długi problem z formatem bo trzeba było przerabiać do mobi a wtedy co go kupowaliśmy to było bardzo mało książek i każdego pdfa trzeba było przerabiać. Wiec w zasadzie nie lepiej :-) ogólnie do polskich książek masz wybór mizerny w czytnikach :(
  • Odpowiedz
@Radioaktywny_Pasztet: spróbuj czytać polskie książki szczególnie te historyczne i powodzenia w szukaniu formatów mobi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Cyfranek: deklarują że 8.1 ale to jest jakiś pod xiaomi dedykowany, nie działa google play :( możesz korzystać z tej aptoide co zastępuje sklep od google. 16GB pamięci i 1GB ramu, USB typu C i bateria 1800mAh
  • Odpowiedz
  • 1
@Cyfranek: Wydaje mi się ze problem leży po stronie legimi, starsza wersja wykrywa urządzenie jako telefon taka ciekawostka :) bo musiałem zlikwidować legimi na jednym telefonie a w subskrybcji masz 2 telefonu i chyba tablet + PC
  • Odpowiedz
@Matth:

Miałem kindla paperwhite którego używa teściu. Minusy to znowu legimi bo masz ograniczenia, reklamy jak kupisz tańsza wersję i był długi problem z formatem bo trzeba było przerabiać do mobi a wtedy co go kupowaliśmy to było bardzo mało książek i każdego pdfa trzeba było przerabiać. Wiec w zasadzie nie lepiej :-) ogólnie do polskich książek masz wybór mizerny w czytnikach

Dokładasz max. 100 zł i masz Pocketbooka Touch
  • Odpowiedz