Wpis z mikrobloga

• 0
#smartwatch
Co bardziej polecacie ? Galaxy watch czy amazfit stratos3. Ważny jest dla mnie wygląd w tym watchfaces i funkcje sportowe oraz możliwość zmiany muzyki na Spotify podczas treningu. Mikrofon czy głośnik jest dla mnie zbędny bo i tak z tego nie będę korzystać. Wystarczą powiadomienia. O ile Galaxy watch widziałem na żywo to stratosa3 nie. Nie wiem jak wygląda na żywo ten transreflektywny wyświetlacz. A może polecacie coś niego w podobnej kasie ?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ryuuk Galaxy Watch ma automatyczną detekcję wybranych ćwiczeń, przewagę w tarczach i możesz również na trening wziąć sam zegarek sparowany ze słuchawkami i słuchać pobranych utworów ze Spotify w trybie offline, co działa bardzo dobrze.
  • Odpowiedz
a jak z GPS ?

@Ryuuk wiesz co nie biegam ani nie jeżdżę na rowerze to nie wiem jak wygląda działanie podczas treningu.
Musiałbyś podpytać tych aktywnych fizycznie. Mirku @kndmichal, pomożesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
GPS używałem przez chwilę do testowania nawigacji na smartwatchu, problemów nie miałem.
  • Odpowiedz
@Ryuuk: Nie wiem jak sprawuje się galaxy, ale amazfita odradzam. Funkcjonalność zegarka jeszcze jest OK, ale wykonanie już nie bardzo. Do tego dochodzi tragiczna apka na telefon, problemy z synchronizowaniem danych pomiędzy telefonem a zegarkiem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@felixos Garmin robi świetne zegarki ale za drogi . Mam forerunner35 którego dostałem i do treningów jest spoko GPS szybko łapie i jest dokładny ale to nie zegarek do noszenia na codzien dla mnie. Szukam czegos czego nie będę musiał zdejmować z ręki.
  • Odpowiedz
@Ryuuk: Jeszcze jedno, jak będziesz chciał synchronizować treningi z endomondo to zapomnij. Supportowana jest tylko Strava. Aby synchronizować do czegoś innego niż chińska chmura lub Strava, to trzeba kupić ekstra apke (która tez nie nie działa)
  • Odpowiedz
  • 1
@zbyslaw33 z jakiej aplikacji korzystasz?

@Ryuuk mam stratos 2. Nie mogę złego słowa napisać. Kolejny smartwatch będzie z funkcją płatności zbliżeniowych bo tego mi najbardziej brakuje. Aktualnie trening do endomondo to pobranie pliku (przez aplikacje w telefonie amazfit po BT), a następnie import na stronie endomondo (w aplikacji endomondo chyba nie ma takiej możliwości). Także całość zajmuje pewnie z 30 sekund i trzeba robić to ręcznie.
  • Odpowiedz